Sararmış dişleri beyazlatmanın sırrı meğer o meyvenin kabuğunda saklıymış! İki dakika bekletmek yetiyor

Sararmış dişleri beyazlatmanın sırrı meğer o meyvenin kabuğunda saklıymış! İki dakika bekletmek yetiyor

Dişler, zamanla beyazlığını kaybedebilir. Beslenme düzeni, kahve veya çay tüketimi dişlerin zamanlar beyazlığını kaybetmesine neden olur. Peki, evde diş nasıl beyazlatılır? Dişi en çabuk ne beyazlatır? Dişteki sarı lekeler evde nasıl temizlenir? Evde sararmış dişler nasıl beyazlar? İşte, doğal yöntemlerle diş beyazlatma yöntemleri...

Olası diş rahatsızlıkları riskini en aza indirmek için günlük olarak diş bakımına özen gösterilmeliyiz. Düzenli fırçalama ve ağız bakımı, diş sağlığının olmazsa olmazları. Sağlıklı ve beyaz dişler, ağız hijyeninin sağlandığını gösterirken aynı zamanda estetik açıdan sunduğu olumlu etki ile kişinin daha özgüvenli hissetmesine yardımcı olur.

Dişlerinize evde doğal yolla diş beyazlatma yöntemleri uygulayabilir, hem oluşabilecek koyu renk görünümlerini azaltabilir hem de klinik ortamda uygulanan diş beyazlatma yöntemlerinin etkinliğini artırabilirsiniz.

EVDE DOĞAL YÖNTEMLERLE DİŞ BEYAZLATMA

OKSİJENLİ SU VE KARBONAT

Bu ikili, evde diş beyazlatma yöntemleri arasında sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Her iki madde de dişleri bembeyaz yapan, etkili bir çözüm olabilir. Macun kıvamına gelene kadar iki maddeyi de karıştırın ve diş fırçanız ile fırçalayın.

Ancak bu karışımı her zaman kullanmanız doğru olmaz. 3-5 gün kullandıktan sonra tekrar kullanabilmek için 6 ay beklemelisiniz. Aksi olduğunda dişleriniz aşınmaya ve zararlı etkiler vermeye başlar. Ayrıca, ev yapımı tarifleri doktorunuza danışarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

ELMA SİRKESİ GARGARA

Seyreltilmiş elma sirkesinin dişlerinizi harika bir beyazlığa taşıyacağını biliyor muydunuz? 3 ölçek su ve 1 ölçek sirkeyi karıştırıp gargara yapabilirsiniz. Bu sayede ağız içindeki bakteriler ve iltihaba neden olan maddeler yok olacaktır. Dişlerinizdeki sarı lekeler kısa süre içerisinde yok olacak.

MUZ KABUĞU

Muz kabuğunun iç kısmı dişleriniz için harika bir beyazlatıcı olabilir. İçindeki potasyum, manganez ve magnezyum gibi mineraller daha beyaz dişlere kavuşmanızı sağlayabilir. Bu mineraller, diş minesi tarafından emilir ve beyaz etkisi gösterir. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra muz kabuğunun içini dişlere sürebilirsiniz.

ÇİLEK MACUNU

Milliyet'te yer alan habere göre, çileğin içerisindeki malik asit, özellikle çay ve kahve lekelerine karşı muhteşem bir leke çıkarıcıdır. Bu etkiden faydalanmak için 2 çileği ezip karbonat ile karıştırmalısınız. Macun haline getirdikten sonra 5-7 dakika boyunca dişlerinizi fırçalayın. Ancak her gün kullanılması faydalı değildir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN