Şebnem Paker müzik öğretmeni olarak atandı

Şebnem Paker müzik öğretmeni olarak atandı

1997 yılında İrlanda’nın Dublin kentinde düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nda ‘Dinle’ isimli şarkısıyla üçüncü olan Şebnem Paker, yıllar sonra ortaya çıktı. Paker, Muğla'nın Milas kentindeki Kırcağız Ortaokulu'na müzik öğretmeni olarak atandı. Öte yandan Paker, 2018 yılından itibaren Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi'nde Bireysel Ses Eğitimi Öğretmeni olarak görev yapıyordu.

1997 yılında Eurovision müzik yarışmasında üçüncü olan ve Türkiye'nin o zamana kadarki en büyük Eurovision başarısını elde etmesini sağlayan Şebnem Paker, Milas'taki Kırcağız Ortaokulu'na müzik öğretmeni olarak atandı.

Şebnem Paker, Türkiye'ye Eurovision başarısını henüz 20 yaşındayken getirmişti.

ŞEBNEM PAKER KİMDİR?

20 Temmuz 1977'de İstanbul'da dünyaya gelen Şebnem Paker, lise eğitimini Haydarpaşa Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Klasik Gitar Bölümü'nde eğitim gören Paker, 1996'da Marmara Üniversitesi Müzik Eğitimi Şan Bölümü'nü kazandı. Aynı yıl Eurovision Şarkı Yarışması'nın Türkiye elemelerini 'Beşinci Mevsim' adlı parça ile kazanarak Türkiye'yi temsil etme hakkını elde eden Şebnem Paker, Oslo'daki yarışmada on ikinci oldu. 1997'de ulusal elemelere Grup Etnik ile birlikte, müziği Levent Çoker'e, sözleri Mehtap Alnıtemiz'e ait olan 'Dinle' adlı parça ile katılarak yeniden birinci olan Paker, Dublin'de yapılan yarışmada ise üçüncü oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN