Sebze ve meyveleri böyle temizlemek meğer zehir saçıyormuş! Yıllardır yanlış yapıyormuşuz

Sebze ve meyveleri böyle temizlemek meğer zehir saçıyormuş! Yıllardır yanlış yapıyormuşuz

Sebze ve meyvelerinizin sağlık şekilde tüm bakteri ve mikroplardan arınabilmesi için yaygın olarak uygulanan bir yöntemin pek de doğru olmadığı ortaya çıktı. Bazı doğal ürünleri kullanarak sebze ve meyvelerin yıkayarak sebze ve meyveleriniz çok daha sağlıklı temizlenmesini sağlayabilirsiniz. İşte, sebze ve meyveleri yıkarken dikkat edilmesi gerekenler...

Pazardan aldığımız sebze ya da meyveleri yıkamak için suyun içinde bir süre bekletiriz. Suda bekletme yöntemiyle sebze ve meyvelerde bulunan tüm mikrop ve bakterin yok olduğu düşünülse de bu yöntem eksik bir yöntem. Meğer sebze ve meyvelerin bu şekilde yıkanması büyük hataların başında geliyor.

MEYVE VE SEBZELER NASIL YIKANMALI?

Sebze ve meyveleri çok daha sağlıklı şekilde yıkamak için karbonat ve sirke kullanabilirsiniz. Sebze ve meyveleri yıkarken sadece su ya da sadece sirkeli suda bekletmeniz dilediğiniz emele ulaşmanıza yani sebze ve meyveleri bakterili şekilde tüketmenize neden olacaktır.

SEBZELER SİRKELİ SUDA NASIL YIKANIR?

Bu durumun önüne geçebilmek için sebze ve meyvelerinizi yıkamak için uygun boylarda bir kap edinin ardından kabın içerisini su doldurarak yıkacağınız gıdaları bu suyun içerisine alın. Akabinde üzerine karbonat ve elma sirkesi ilave edin.

MEYVE VE SEBZELER HANGİ YÖNTEMLE NASIL YIKANMALI?

Güzelce karıştırdıktan sonra bir miktar bu şekilde beklemelerini sağlayın. Bekleme süresinden sonra sebze ve meyvelerinizi güzelce yıkayın. Yıkama esnasında kabın içerisindeki tüm tortuları göreceksiniz. Bu yöntem sebze ve meyve yıkama noktasında çok daha sağlıklı bir seçenek olur.

SEBZELERİ YIKAMAK İÇİN KARBONATLI SU NASIL HAZIRLANIR?

Sirkeli su, mikroorganizmaların yok edilmesine yardımcı olsa da tarım ilacı kalıntılarını temizleyemez. Bu noktada karbonatlı suyu tercih edebilirsiniz. 1 litre suya 10 gram kadar karbonat ekledikten sonra meyve ve sebzelerin minimum 8 dakika kadar karışımın içinde kalmasına özen göstermeniz gerekir. Bu sürenin sonunda gıdaları bol suyla yıkayarak tüketmeye başlayabilirsiniz. Karbonatlı sudan geçirdiğiniz meyve ve sebzeleri sirkeli suda yıkayarak bakterileri de yok etmeniz mümkün.

Sebze ve meyve yıkama işleminin soğuk bir suyun altında gerçekleştirilmesi tavsiye edilir. Sıcak su, çeşitli kirleri çıkarma ve bakterileri ortadan kaldırma noktasında etkili olsa da gıdaların yapısına zarar verebilir. Bu durumun sonucunda meyve ve sebzeler, lezzetlerini kaybedebilir. Yumuşak bir fırça ve soğuk su kullanarak pek çok gıdayı kirlerden arındırmanız mümkün.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN