Seçtiğiniz renk kişiliğinizin röntgenini çekiyor! Bir renk tüm karakterinizi gözler önüne serecek

Seçtiğiniz renk kişiliğinizin röntgenini çekiyor! Bir renk tüm karakterinizi gözler önüne serecek

Her kişilik farklı özelliklere sahip olurken renklerin de kişilik üzerinde etkileri bulunuyor. İnsanların beğendiği renklere göre hangi tarz bir kişiliğe sahip olduğunu öğrenebilirsiniz. İşte renklerin kişilik üzerindeki etkileri…

Her karakter farklı film, müzik ya da yemek severken farklı renklerde beğenmektedir. İnsanların seçimlerine göre de belli başlı bir karakter analizi yapılabiliyor. Bu nedenle yaşam tarzlarındaki stilleri ve renk seçimleri de kişilik özelliklerini belirlemede önemli bir yere sahiptir. İşte renklerin kişilik üzerindeki etkileri…


EN UÇLARDA YAŞAYANLARIN RENGİ SİYAH

Siyah renk genellikle içe kapanık karamsar ya da özgür ve kendinden emin bir profil sergilemektedir. Siyah renk iddialı bir renk olarak karşımıza çıkarken iki farklı karakter tipi ile de özdeşleşebilmektedir. Siyah seven kişiler duygularını en derinden yaşayan insanlar oldukları için hırs, tutku, özgüven, karamsarlık gibi birçok duyguyu da aynı anda yaşayabiliyor. Uzun lafın kısası siyah seven İnsanlar genellikle hayatı en uçlarda yaşayan kişilerdir.kirmizi-renk.jpg

HAYATI RENKLİ YAŞAYAN KİŞİLERİN RENGİ KIRMIZI

Kırmızı renk heyecan ve tutkuyu simgelese de bu rengi seven kişiler genellikle dışa dönük bir yapıya sahiptir. Özellikle fark edilmeyi seven kişiler genellikle kırmızı rengi tercih ediyor. Bir ortamda göz bebeği olmak isteyen kişiler genellikle kırmızı rengi seçme eğiliminde bulunuyor.
kirmizi.jpg

MESAFEYİ VE DUYGUSALLIĞI TEMSİL EDEN RENK MAVİ

Duygusal insanlar genellikle mavi renk ile tanımlanır. En sevdiği renk mavi olan kişiler genellikle kendine dönük ve insanlarla arasında mesafe koyan kişilerdir. Mavi rengi seven kişiler genellikle sanatçı bir kişiliğe sahip oluyor. Mavi renk insanı dış ortamdan uzaklaştırırken ruhani bir renk olarak kendi içine yöneltmektedir. Bu da kişilerin sanatsal yönünü ön plana çıkarıyor.

mavi.jpg

NEŞE VE DİNAMİZMİN RENGİ TURUNCU

Dikkat edilmesi gereken renkler arasında yer alan turuncu renk insanların arkadaş canlısı hayat dolu ve aşk dolu bir insan olduğunu simgeler. Turuncu seven insanlar dinamizme ait kişiler olarak karşımıza çıkıyor.

turuncu.jpg

HUZURUN RENGİ YEŞİL

Yeşil dendiği zaman akla ilk olarak doğa gelmektedir. Yeşil seven kişiler sakin bir ruha sahip görünseler bile içlerinde bir savaşçı ruhu bulunuyor. Yeşil severler genellikle huzur peşinde koşan ve manevi bir arayış içerisinde olan kişilerdir.

yesil.jpg

MOTİVASYONUN RENGİ SARI

Sarı rengi seven insanlar genellikle hareketli ve kıpır kıpır bir yapıya sahiptir. Motivasyon açısından oldukça güçlü bir yapıya sahip olan bu kişiler sarı rengi de hayatlarına dahil etmeyi çok sever. Aynı zamanda sosyal ve iletişim becerileri yüksek bir yapıya sahiptir.

sari.jpg

ERKEKLER VE KADINLAR FARKLI BEYİN YAPILARINA SAHİP

Renkler milyonlarca hücre tarafından algılanmaktadır. Görme merkezinde analiz edilen renkler daha sonra beyinde işlenir. Erkeklerde ve kadınlarda beyin yapılarının farklı olması nedeniyle renklerde farklı algılanıyor. Erkekler genel olarak yeşil, deniz mavisi, turuncu ve koyu mor renklerini tercih ederken kadınlarda sıklıkla firuze yeşili, açık mavi, pembe gibi soft ve uçuk renkleri tercih etmektedir. Bunun yanı sıra çocuklar ise genellikle mavi, kırmızı, yeşil, sarı ve turuncu gibi canlı renkleri tercih ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN