Seren Serengil zorlama hapis cezası aldı | Zorlama hapis cezası nedir?

Seren Serengil zorlama hapis cezası aldı | Zorlama hapis cezası nedir?

Seren Serengil Gülben Ergen ile girdiği dava maratonundan zararlı çıktı. Gülben ergen tarafından hapis cezası ile dava açılan Seren Serengil aslında davayı kazanmıştı ancak davaya itiraz edilmesi sonucu değiştirdi. Mahkeme yeniden görüldü ve hakim Seren Serengil'e 3 gün zorlama hapis cezası verdi. Peki zorlama hapis cezası nedir? Zorlama hapis diğer hapis cezalarından farklı olarak mı yapılıyor? Bunların cevaplarını sizler için haberimizde detaylandırdık.

Seren serengil 3 gün zorlama hapis cezası aldı. Mahkeme kararıyla 3 gün zorlama hapis cezası alacak olan Seren Serengil sosyal medyadan paylaşımlarda bulunarak tepkisini dile getirdi. Gülben Ergen ile aralarında 'eşini aldatma' konusundan çıkan bu davalarda birisi böylece Seren serengil'in 3 günü zorlama hapis cezası almasıyla son buldu. 

Seren Serengil yer aldığı günüdüz kuşağı programında Gülben Ergen ile ilgili bazı açıklamalarda bulunmuş bu açıklamalar ikili arasında gerginliğe neden olmuştu. Öyle ki bu gerginlik mahkemelere kadar taşındı. Seren Serengil'e dava açan Gülben Ergen davayı kaybedince yeniden itirazda bulunarak davanın tekrar görülmesini sağladı. Sonuç olarak ise hakim Seren serengil'in 3 gü zorlama hapis cezasına karar verdi. Zorlama hapis cezası nedir ise herkesin çok merak ettiği konular arasına girdi. Herkes zorlama hapis nedir bu bilinmeyen terimi aratmaya başaldı

Zorlama hapis cezası nedir?

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu’nun 13 maddesinde “Tedbir kararlarına aykırılık” başlığı altında düzenlenmiştir. Yasaya göre mahkeme tarafından konulan tedbir kararını ilk kez ihlal eden kişiye yine mahkeme kararıyla 3 günden 10 güne kadar hapis cezası verilir.

Kişinin tedbir kararını ihlal etme suçunu tekrarlaması halinde ise 15 günden 30 güne kadar zorlama hapsi verilir. Ancak zorlama hapsinin tamamı 6 ayı geçemez. 

Zorlama hapsinin uygulanması için kararın kesinleşmesi beklenir. Karar kesinleştikten sonra hakkında zorlama hapsi verilen kişi yakalanarak cezaevine götürülür.

Bu kararın ardından Seren Serengil sosyal medyada açıklamalarda bulundu ve avukatı da açıklama yaptı. Aynı zamanda birçok ünlü arkadaşından da Seren Serengil'e destek fotoğraf paylaşımları geldi. 

Seren Serengil Avukatı açıklaması

18-01/27/aciklama.jpg
Basın açıklaması

 

 

SerenSerengil sevenleri tarafından sosyal medyada unutulmadı ve destek paylaşımları aldı. Bunlardan biri de Kerimcan Durmaz oldu. Kerimcan Durmaz 'senin kalbini biliyoruz' yazarak Seren serengil'e destekte bulundu. 

18-01/27/serensss.jpg

 






İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN