Sertab Erener mahkemelik oldu! Kendi şarkısını paylaştı diye...

Sertab Erener mahkemelik oldu! Kendi şarkısını paylaştı diye...

Ünlü şarkıcı Sertab Erener, kendi şarkısını paylaştığı için mahkemelik oldu! Ünlü sanatçıya, telif hakkı ihlali iddiasıyla dava açıldı.

Türk pop müziğinin güçlü seslerinden Sertab Erener, beklenmedik bir telif davasıyla gündeme geldi. Ünlü sanatçı, kendi şarkılarını dijital platformlarda paylaştığı gerekçesiyle mahkemelik oldu. İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi’ne taşınan olayda, bir müzik yapım şirketi, Erener’in eserleri izinsiz yayınladığını öne sürdü.

Sertab Erener'e dava açıldı!

ŞARKILARINI PAYLAŞTI, TELİF ENGELİNE TAKILDI

İddiaya göre, Erener’in “Lâl” ve “Sakin Ol” albümlerindeki şarkılar, sanatçının resmi YouTube kanalı üzerinden paylaşıldı. Ancak bu durum, eserlerin hak sahibi olduğu belirtilen Tempa Müzik’in itirazıyla karşılaştı. Şirketin avukatları, sanatçının bu paylaşımları yaparken herhangi bir izin almadığını belirterek hukuki süreci başlattı.

TELİF HAKKI İHLALİ İDDİASI

Tempa Müzik, mahkemeye sunduğu dilekçede, Erener’in paylaşımlarının telif haklarını ihlal ettiğini ileri sürerek şarkıların dijital platformlardan kaldırılmasını talep etti. Ayrıca sanatçının, ilgili eserleri bir daha paylaşmaması için tedbir kararı alınmasını istedi.

Dava süreciyle ilgili olarak Sertab Erener veya avukatlarından henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN