Sigara paketlerinin içine alüminyum folyo konmasının nedeni meğer kritik öneme sahipmiş! İlk kez öğrenenler şaştı kaldı

Sigara paketlerinin içine alüminyum folyo konmasının nedeni meğer kritik öneme sahipmiş! İlk kez öğrenenler şaştı kaldı

Sigara paketinin içindeki alüminyum folyo, kağıtla birleştirildikten sonra esas olarak sigara kutusunun iç astar kağıdı olarak kullanılır. Paketlerin içine alüminyum folyo konmasının nedeni meğer sigara tiryakileri için oldukça önemliymiş. İşte detaylar...

Sigara paketleri açıldığında karşımıza çıkan ilk şey, alüminyum folyo ile sarılı bir kağıt oluyor. Sigara paketlerinin dış kısmını kaplayan bu tasarımın alüminyum folyodan yapılmasının bir amacı var.

İçindeki sigaralar, ne kadar süre satılmış olurlarsa olsun, paket açıldığında ilk günkü tazeliğini korur. Sigara paketinin alüminyum folyo ile sarılı olması, sigaraların taze kalmasını sağlar.

SİGARA PAKETİNİN İÇİNDEKİ ALÜMİNYUM FOLYO NE İŞE YARAR?

Bu tasarım, sigaraların kalitesini korumaya yardımcı olur; çünkü alüminyum folyo, rutubet, hava, ışık gibi dış etkenlere karşı dirençli. Dışarıdan gelebilecek etmenlerin sigaraların içine nüfuz etmesini engelleyen folyo, paketin açılması sonrasında sigaraların tadının bozulmasını ve aromalarının kaybolmasını engeller.

Ek olarak, alüminyum folyo, sigara paketlerindeki sigaraların şeklini korumaya da yardımcı olabilir, böylece taşınma sırasında zarar görmelerini engelleyerek kaliteyi korur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN