Kullanılmış limonu çöpe atmanıza gerek yok! Sıkılmış limonu 2 dakika ocağın üstünde tutun mucizeye gözlerinizle tanık olun

Kullanılmış limonu çöpe atmanıza gerek yok! Sıkılmış limonu 2 dakika ocağın üstünde tutun mucizeye gözlerinizle tanık olun

Kış aylarının soğuk algınlığına karşı en çok tercih edilen ürünlerinden biri de limon. Salataların ve çorbaların vazgeçilmezlerinden limonu çoğu zaman tüm verimiyle kullanmadan çöpe atıyoruz. Limonun kabuğunun pek çok kullanım alanı olduğunu biliyor muydunuz. Karşınızda bu kez hiç aklınıza gelmeyecek bir özelliğiyle çıkıyoruz...

C vitamini denilince şüphesiz hepimizin ilk aklına limon gelir. Mutfakta yemeklerimizi ve özellikle salatalarımızı aromalandırmak için kullanmaya alışık olduğumuz limonların kabukları aslında bir çöp değildir. Limon kabukları çok yönlü kullanım alanları ile çok faydalıdır.

Kış mevsiminin gelmesi ile pazar, market veya balıkçı tezgahlarının çeşit çeşit balıklarla süslendiğini görüyoruz. Balık; az yağlı, yüksek kaliteli bir proteindir. Balık, omega-3 yağ asitleri ve D ve B2 (riboflavin) gibi vitaminlerle doludur. Balık, kalsiyum ve fosfor açısından zengindir ve demir, çinko, iyot, magnezyum ve potasyum gibi harika bir mineral kaynağıdır. Uzmanlarda sağlıklı beslenmenin bir parçası olarak haftada en az iki kez balık yemeyi öneriyor. Balık, kan basıncını düşürebilen ve kalp krizi veya felç riskini azaltmaya yardımcı olan protein, vitamin ve besinlerle doludur. Balık yemek, önemli bir omega-3 yağ asitleri kaynağıdır. Bu temel besinler kalbimizi ve beynimizi sağlıklı tutar. Vücudumuz omega-3 yağ asitleri üretmez, bu yüzden onları yediğimiz yiyeceklerden almalıyız. Omega-3 yağ asitleri her tür balıkta bulunur, ancak özellikle yağlı balıklarda yüksektir.

basliksiz-10.jpg

Ancak bu kadar çok faydası olan balığı evlerimizde pişirdiğimizde evimizin her odasına ve her noktasına balığın o kokusu kalır. Hatta balık pişirdiğinizin ertesi günü bile eviniz balık kokabilir. Peki evlerdeki balık kokusundan nasıl kurtulabiliriz? Cevabımız limon kabukları ile. Evet yanlış duymadınız. Sıkılmış limon kabuklarını yanan ocağın üstünde 2 dakika bekletin ve ardından kokudan eser kalmadığını göreceksiniz. Kısık ateşte yanan limon kabukları ortama hoş bir koku yayacaktır.

d559e025-29ac-4d4d-b410-04ea9e06394c.png

SIKILMIŞ LİMONU SAKIN ÇÖPE ATMAYIN! 2 DAKİKA OCAĞIN ÜSTÜNE KOYUN MUCİZEYE TANIK OLUN

Limon temizlik, güzellik, yemek pişirme ve çok daha fazlası için çok yönlü, doğal bir seçenektir. Sadece harika kokmakla ve tatmakla kalmazlar, aynı zamanda mikropları öldürmek için mükemmel kılan antibakteriyel özelliklere sahiptirler. Düşük pH'ları onları güzellik ve kişisel bakım için mükemmel kılar ve doğrudan cilde uygulandığında limon suyu yaşlılık ve güneş lekelerini hafifletebilir. Limonlar, genel dezenfeksiyon ve temizlik için harika olan yüksek konsantrasyonda sitrik asit içerir. Limondaki sitrik asit, bakteri ve küfü öldürmeye yardımcı olabilir ve ayrıca sabun köpüğü ve mineral birikintilerini giderebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN