Bilinçsiz gıda takviyesi kalbi vuruyor

Bilinçsiz  gıda takviyesi kalbi vuruyor

Bilinçsiz gıda takviyesi kullanımının kalp hastalıklarını yüzde 20 artırdığını söyleyen Opr. Dr. Lütfi Çağatay Onar, “30 ile 50 yaş arasındaki hastalarda toplar damar tıkanıklığından kalp krizine geniş bir yelpazede kalp hastalıkları görüyoruz” dedi.

Kalp- damar sistemi hastalıklarında yüzde 20 artış olduğunu söyleyen Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi Başhekimi ve Kalp Damar Cerrahisi Opr. Dr. Onar, “Yaşı 30 ile 50 arasındaki hastalarda toplar damar tıkanıklığından kalp krizine kadar son derece geniş bir yelpazede hastalıklar görüyoruz” dedi.

Onar, bu durumda çevresel toksinlerinden beslenme alışkanlıkları, genetik ve sigara kullanımı gibi pek çok faktörün etkili olduğunu kaydetti. Nedenlerden birinin de gıda takviyelerinin bilinçsiz kullanımı olduğunu dile getiren Onar, şunları aktardı: “Geçtiğimiz aylarda yaptığımız bir çalışmada ile bunu ulusal kongremizde de sunduk. Derin ven trombozu tanısı almış 100’ün üzerinde bireyin toplar damar tıkanıklığı olan dokularından alınan numunelerinde artmış demir kalsiyum ve silisyum bulundu. Yine doku numunelerinde doku magnezyum düzeyinin kontrol grubuna kıyasla daha düşük olduğunu tespit ettik. Dolayısıyla vurgulamak isterim ki gıda takviyelerinin de bilinçli bir biçimde kullanılması mutlaka doktor tavsiyesi ile alınması gerekiyor.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN