Baş ağrısına iyi geliyor, sigarayı bıraktırıyor! Bitki değil ecza deposu: Her gün bir kaşık için bağımlısı olacaksınız

Baş ağrısına iyi geliyor, sigarayı bıraktırıyor! Bitki değil ecza deposu: Her gün bir kaşık için bağımlısı olacaksınız

Doğada bulunan bitkilerin insan vücuduna faydaları binlerce yıldır araştırılmakta. Her bitkinin kendine has faydaları bulunur ve doğru tüketim ile vücudumuza birçok fayda sağlar. Bizde bugün sizler için baş ağrısına iyi gelen ve sigarayı bıraktıran mucizevi bitkinin faydaları ile geldik. Aktarların ilaç olarak kullandığı bu bitki ile bağışıklık sisteminiz tavan yapacak. Her gün bir kaşık için demir gibi olacaksınız. İşte her yudumu şifa olan o mucizevi bitki...

Günümüzde en büyük sorunlardan biri sigarayı bırakma durumu. Çoğu kişi ne yapsa da bir türlü sigarayı bırakamaz ve inanılmaz baş ağrıları çeker. Ancak bu bitki ile birlikte hem baş ağrılarından kurtulacaksınız hem de sigarayı bırakacaksınız. Her gün bir kaşık için ve etkisini anında görün. Aktarların ilaç olarak kullandığı bu bitki ile vücudunuz baştan aşağı yenilenecek. İşte detaylar...

BİTKİ DEĞİL ECZA DEPOSU

Yukarıda bahsettiğimiz bitkiyi eminim ki merak etmişsinizdir. Bu bitki ülkemizde Akdeniz ikliminde yetişen ballıbabagiller familyasına ait olan biberiye bitkisidir. Kendine has tadı olan bu bitkinin yaprakları iğneye benzer ve çok incedir. Aynı zamanda yaz kış demeden sürekli olarak yeşil kalan ilginç bir bitkidir. Bu kadar özelliği olan bitkinin tabi ki de kendine özgü faydaları bulunur.

SİGARAYI BIRAKTIRIYOR BAŞ AĞRILARINA İYİ GELİYOR

Peki biberiye bitkisinin yağının faydalarını biliyor musunuz? Çoğu kişi bu yağı bilmiyor ancak öyle bir faydası var ki saymakla bitmiyor. Bu bitkinin yağı ile geçmeyen baş ağrıları ve sigara gibi dertlerden kurtulabilirsiniz. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiren bu yağı düzenli olarak tüketirseniz bir daha hasta olmayacaksınız. Peki biberiye yağının faydaları neler?

kmgfgfgf-70.jpg

BİBERİYE YAĞININ FAYDALARI NELER?

  • Depresyonda olan kişiler, bileğine biberiye yağı damlatıp kokladığı zaman zihinleri sakinleşir ve rahatlama hissederler.
  • Yağ yakıcı etkileri bulunan bu yağ, zayıflama konusunda büyük destek sağlar.
  • Gerçek bir idrar söktürücü ve gaz gidericidir. Bu etkileri sayesinde aynı zamanda mide ağrılarına da iyi gelmektedir.
  • Cildi akneli ve lekeli kişiler kullandığında çok faydasını görür.
  • Dikkat dağınıklığını önlemekle birlikte zihni açmaya yarar. Bu nedenle aslında Alzheimer gibi rahatsızlıklara karşı da çok faydalıdır.
  • Biberiye yağı faydaları arasında kan dolaşımını arttırıcı etkiler de bulunmaktadır. Masaj yoluyla uygulandığı zaman özellike selülit oluşumlarını engellediği bilinmektedir.
  • Bu yağ ile saç derisine masaj yapıldığı zaman saç dökülmeleri de azalmaktadır. İçeriğinde bulunan mineral ve vitaminler ise saç oluşumuna katkı sağlar.
  • Balgam söktürücü özelliklere sahip olduğu için, sinüzit ve bronşit tedavlerinde oldukça etkilidir.
  • Yaşlılık belirtileriyle birlikte oluşan pek çok hastalığa şifa olmakla birlikte özellikle romatizma ağrılarına karşı çok etkilidir.
  • Karaciğer hastalarının kullanmasını öneren uzmanlar bu yağın karaciğer nezimlerinin doğru çalışmasına yardımcı olduğunu belirmiştir.
  • Mucizevi yağ, kalp ve damar hastalıklarına karşı da oldukça faydalıdır.
  • Antioksidan özelliklere sahip olduğu için vücutta bir hücre yenileyici görevi görür.
  • Ciltte oluşan renk değişikliklerine iyi geldiği düşünülen bu yağ, özellikle morluk tedavilerinde iyileşme sürecini ciddi oranda hızlandırmaktadır.

BİBERİYE YAĞI NASIL TÜKETİLİR?

Biberiye yağının kullanımı için; Bir pamuk yardımı ile biberiye yağını yüzünüze sürerek ve haricen cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Aynı zamanda; saç bakım ürünler, nemlendirici krem yahut şampuanın içerisine birkaç damla biberiye yağı ilave ederek de kolaylıkla kullanabilirsiniz.

kmggfgf-34.jpg

Biberiye yağı esansiyel bir yağ olmasından dolayı yağı solumak da kişinin kendisini daha iyi hissetmesine önemli fayda sağlayacaktır. Biberiye yağı ayrıca günde bir defa bir su bardağı suyun içene birkaç damla damlatılarak içilebilir. Eğer herhangi bir kronik sağlık sorununuz bulunuyorsa yahut düzenli olarak ilaç kullanmanız söz konusuysa, biberiye yağının kullanmadan önce mutlaka uzman bir doktorun görüşünü almanızda çok büyük fayda olacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN