Siyah göz halkaları için krem aramayın, en iyi malzeme mutfağınızda! Morlukları alıp göz çevresini on yaş genç gösteriyor

Siyah göz halkaları için krem aramayın, en iyi malzeme mutfağınızda! Morlukları alıp göz çevresini on yaş genç gösteriyor

Göz altı morlukları, gözlerin altında ciltteki koyu renklenmeler ve şişlikler olarak kendini gösteren bir sorundur. Siyah göz halkaları için krem aramanıza gerek yok, meğer çözümü mutfağımızdaymış...

Birçok insanda gözlerinin altında koyu halkalar mevcut. Gözlerinizin altındaki cilt çok incedir ve çabuk renk değiştirir. Koyu halkalara veya mavi puslara karşı tavsiye genellikle şudur: "Daha fazla su için ve daha fazla uyuyun." Ancak sağlıklı yaşayan ve bol bol uyuyan kişilerde yine de bu halkalar olabilir. Çünkü genetik olarak da belirlenmiş. Neyse ki, bu konuda yapabileceğiniz bir şey var ve çözümü zaten mutfağınızda saklı.

SİYAH GÖZ HALKALARI İÇİN KREM ARAMAYIN, EN İYİ MALZEME MUTFAĞINIZDA! MORLUKLARI ALIP GÖZ ÇEVRESİNİ ON YAŞ GENÇ GÖSTERİYOR

Birçok insanın gözlerinin altında koyu halkalar vardır. Bu kısmen yorgunluktan kaynaklanabilir, ancak aynı zamanda genetik yapınızla da ilgisi vardır. Ne yazık ki, bazı insanlar istedikleri kadar su içebilir ve tonlarca uyuyabilir ama halkalar kaybolmaz. Bu koyu halkaları azaltmayı vaat eden çok sayıda pahalı krem ​​ve losyon var, ancak mutfak dolabınızda zaten en iyi malzeme var.

shutterstock-1474239503-1024x683.jpg

PATATES

Evet, doğru okudunuz: Patates, gözlerinizin altındaki koyu halkalar için mükemmel bir çare. Patatesler, doğal olarak serin oldukları ve bu nedenle sakinleştirici bir etkiye sahip oldukları için gözlerinizin altındaki halkalara karşı kullanılır. Ayrıca, cildi besleyen C vitamini ve antioksidanlar içerdiklerinden, gözlerinizin altındaki mavi veya koyu buğululuğa karşı kullanmak için de idealdirler. Patatesin serinliği şişliğin inmesine neden olacak ve bu da gözlerinizin daha uyanık görünmesini sağlayacaktır. Peki, patatesler koyu halkalarla nasıl savaşır? Patates, organik bir bileşik olan katekol içerir. Cildi aydınlatması amaçlanan cilt bakım ürünlerinde sıklıkla kullanılan doğal bir maddedir. Bu madde sadece az miktarda patateste bulunduğundan göz çevrenizin koyu halkalardan kurtulacak şekilde aydınlanmasına neden olabilir.

maxresdefault.jpg

NASIL UYGULANIR?

Patatesi düzgün bir şekilde soyun ve yıkayın, böylece üzerinde kir kalmadığından kesinlikle emin olursunuz çünkü bu, cildinizin ve gözlerinizin tahriş olmasına neden olabilir.

  • Yöntem 1: En kolay yol, patatesi ince dilimler halinde kesmek ve bu dilimleri gözlerinizin altına yerleştirmektir. Patatesin suyunun gözünüze gelmemesine dikkat edin.
  • Yöntem 2: Farklı bir yol, önce patatesi rendelemektir. Bu şekilde, halkalara karşı yardımcı olan biraz daha fazla nem açığa çıkar. Rendelenmiş patatesi ince bir mendilin içine koyun ve bunu gözlerinizin üzerine koyun.

Hangi yöntemi seçerseniz seçin, en iyi şekilde yararlanmak için patatesi (veya pamuğu) gözlerinizin üzerinde 15 dakika bekletin. En iyi sonuçlar için bu yöntemi her sabah tekrarlayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN