Siyah noktalarınızı vakum gibi çekecek! Bu yöntemi denemeyen bin pişman! Sadece 2 malzeme ile siyah noktalarınız tarih olacak!

Siyah noktalarınızı vakum gibi çekecek! Bu yöntemi denemeyen bin pişman! Sadece 2 malzeme ile siyah noktalarınız tarih olacak!

Pek çok kişinin muzdarip olduğu siyah noktadan kurtulmak aslında çok kolay. Evinizde bulunan sadece iki malzemeyle siyah noktalarınıza elveda diyeceksiniz. İşte siyah noktaları vakum gibi çeken doğal yöntemin detayları...

Hemen hemen her ciltte dönem dönem oluşabilen cilt problemlerinin başında gelen siyah noktadan doğal yöntemlerle kurtulmak mümkün. Piyasada pek çok siyah nokta geçirme vaadiyle satılan ürün bulunmakta. Ama birçok ürün işlevini yerine getiremiyor. Hava kirliliği, hormonal dengesizlik gibi nedenlerle siyah nokta oluşumu dönemsel olarak artabiliyor. Çevresel faktörlerin etkisiyle ciltte aşırı sebum oluşup, gözenekleri tıkayarak kirlerin orada birikmesini sağlar.

Bu sorundan evde hazırlayacağınız maskelerle kurtulmanız mümkün. İşte siyah noktaları vakum gibi çeken ev yapımı maskeler…

noktaa.jpg

YUMURTA AKI

Her evde bulunan yumurtanın akıyla mucizeler yaratabilirsiniz. Yumurta akı, derinlere yerleşmiş siyah noktaları ciltten uzaklaştırmakla kalmaz aynı zamanda gözenekleri de sıkılaştırır.

Bir yumurta beyazını köpürterek macun kıvamına getirip içine de birkaç damla limon suyu ekleyerek tekrar karıştırın. Ardından bir kağıt mendil alın ve cildinizin üzerine yerleştirin. Bir yüz fırçası yardımıyla karışımı mendile uygulayıp yüzünüze sıkıca yapıştırın. Göz çevresi ve dudak çevresinden uzak tuttuğunuz maskeyi 15 dakika bekletin ve ardından ılık su ile yıkayın. Üzerine nemlendirici sürerek cildinizi dinlenmeye bırakın. Bu yöntemi haftada bir yapabilirsiniz.

guzellik.jpg

KABARTMA TOZU VE ELMA SİRKESİ

Kabartma tozu ölü deriyi cilt yüzeyinden temizler ve gözeneklerin içindeki kirleri derinlemesine arındırır. Ayrıca cildinizin doğal pH'ını korumaya yardımcı olur. Bu da cildinizin sebumun dengeleneceği ve cildinizin daha az yağ üretmeye başlayacağı anlamına gelir.

Maske için kabartma tozu ve suyu karıştırarak bir macun elde edin ve bir kenarda bekletin. Gözeneklerinizi açmak için yüzünüzü ılık suyla yıkayın. Kabartma tozu macununu yüzünüze uygulayın. Peeling yapmak için macunu cilde yumuşak bir şekilde masaj yapın. Bir dakika bekletin ve ılık suyla durulayın.Son olarak, cildinizi doğal pH'ına geri döndürmek için tonik olarak elma sirkesini birkaç damla su ile seyrelterek kullanın.

mask.jpg

JELATİN VE LİMON SUYU

Limon suyu, C vitamini açısından güçlü bir içeriktir ve lekelerin rengini açmaya yardımcı olur. Bir yemek kaşığı jelatin tozunu bir bardak ılık suya karıştırarak başlayın. Sürekli karıştırın ve üçte bir bardak taze sıkılmış limon suyunu ekleyip karıştırın. Karışımı T bölgenize uygulayın ve durulamadan önce en az 15 dakika kurumasını bekleyin. Bunu haftada iki kez tekrarlayın.

Not: Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına bu yöntemler uygulamadan önce mutlaka dikkatli olunması gerekir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN