Snob ne demek? Snob Türkçe anlamı nedir?

Snob ne demek? Snob Türkçe anlamı nedir?

Snob ne demek? Snob Türkçe anlamı nedir? Son günlerde sıklıkla kullanılan "snob" kelimesinin anlamı merak ediliyor. Snob karakter ne demek? Snobluk ne demek? İşte yanıtı...

 

Snop kelimesi ilk olarak 1820'lerde İngiltere'de kullanılmaya başlandı. Oxford ve Cambridge üniversitelerinde sıradan öğrencileri aristokrat öğrencilerden ayırabilmek amacıyla adlarının hemen yanına "sine nobilitate" (soylu olmayan) ya da kısaca snob diye notlar düşülürmüş.

 Snob kelimesi ilk olarak bu anlamda kullanılsa da zamanla bu kelime halk arasında değişkenliğe uğradı ve anlamını yitirdi. İlk olarak statüsü yüksek olmayan kişiler için kullanılan "Snob", şimdilerde çok daha farklı anlamlarda kullanılıyor. Peki snob ne demek? Günümüzde anlamı nedir? 

SNOB NEDİR? SNOB TÜRKÇE ANLAMI

1) Seçkin görünmek ereğiyle kimi seçkin çevrelerdeki görüşleri, yaşam biçimini benimseyen, onlara hayranlık duyan ve onlar gibi olmaya, davranmaya özenen kimse. (Özenti)

2) Giyinişte, konuşma biçiminde, dilde, düşüncede toplumca gülünç ve doğala aykırı bulunan yapmacıklara ve aşırılıklara kaçan kimse.

SNOB ETKİSİ NEDİR?

Snob Etkisi terimi, John Maynard Keynes tarafından tüketicilerin tercihlerini belirleyen unsurlardan biri olarak kullanıldı. Diğer adıyla Züppe Etkisi, alt ve orta gelir grubuna ait bireylerin kendi sosyal statülerini beğenmemesi anlamına geliyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN