Soğanla temizleyebileceğiniz 3 şeyi öğrenince küçük dilinizi yutacaksınız

Soğanla temizleyebileceğiniz 3 şeyi öğrenince küçük dilinizi yutacaksınız

Evinizi soğanla temizleyebileceğinizi biliyor muydunuz? Aslında soğan, mutfağın çok ötesinde birçok popüler kullanıma sahiptir. Bu haberimizde onlar hakkında her şeyi öğrenin!

Temizleme özellikleri ile ünlü yiyecekler ve pişirme malzemeleri vardır. Limon, tuz ve zeytinyağı gibi yiyecekleri ve ayrıca kabartma tozu gibi maddeleri düşünün. Ancak evinizi soğanla temizleyebileceğinizi biliyor muydunuz? Muhtemelen bu yiyeceği evinizde her zaman bulundurursunuz ve muhtemelen soğanı birçok yemeğe eklersiniz. Ancak daha önce temizlik için kullanmayı düşünmediniz. Soğanları kestiğimizde bizi ağlattığından şikayet etmek yaygın olsa da, bu çok değerli bir sebze çünkü kullanışlılığı mutfağın çok ötesine uzanıyor.

Bugün, evinizi soğanla temizlemenin üç yolunu sunmak istiyoruz.

basliksiz-12-001.jpg

EVİNİZİ SOĞANLA TEMİZLEMENİN 6 YOLU

1. Tavaları, Tencereleri Ve Izgaraları Soğanla Temizleyin

Soğanla temizlemenin ilk yolu, tencere ve tavalardaki kiri temizlemektir. Peki, bunu nasıl yapabilirsiniz?

Bu kolay:

  • İlk olarak, yemek artıkları veya kirleri olan tencerenin veya tavaların her yerine yarım soğanla silin.
  • Daha sonra ılık su ekleyin ve soğanın etki etmesi için birkaç dakika bekletin.
  • Ardından, her zamanki gibi yıkamanız gerekecek ve birkaç dakika içinde parlak bir tencereye veya tavaya sahip olacaksınız!

Aynı kural ızgaralara da uygulanabilir. Eğer mangal yaptıysanız ve tekrar kullanmaya gittiğinizde ızgarada et kalıntıları bulursanız, soğanı aynı şekilde kullanarak sorunsuz bir şekilde çıkartabilirsiniz. Ama neden bazı insanlar soğanların yağı çıkarmak için iyi olduğuna inanıyor? Birçok geleneksel ilaç gibi, bu inancın kökeni çok açık değildir, ancak bu ampulün antimikrobiyal özellikleriyle bağlantılı olabilir. Bu nedenle, bu özellik tavalarda, tencerelerde ve ızgaralarda bulunan bakterileri ortadan kaldırarak onları temizlemeye yardımcı olabilir.

624dfb2979da3e10a45c3a03.webp

2. Böcekleri Soğanla Uzaklaştırın

Bu gerçekten bir temizleme yöntemi olmasa da, soğanın mutfak dışında en popüler kullanımlarından biridir. Soğanın güçlü kokusu sivrisinekleri, karıncaları ve diğer böcekleri uzak tutmak için faydalıdır. Hatta bazı çalışmaların gösterdiği gibi, bazı bileşenleri bazı böcek kovucuların bir parçasıdır.

Soğanları böcek kovucu olarak kullanmak için iki seçeneğiniz var:

  • İlk olarak, onu doğrayabilir ve doğrudan korkutmak istediğiniz böceklerin kullandığı yola yerleştirebilirsiniz.
  • İkinci olarak bir soğanı rendeleyip sıcak suda bekletebilirsiniz. Ertesi gün, sıvıyı saklayın ve böcekleri uzak tutmanız gereken yerlere uygulamak için bir püskürtücüye koyun.

3. Evinizi Soğanla Temizleyin: Giysilerdeki Lekeleri Çıkarın

Birçok insan giysilerden ter lekesinin nasıl çıkarılacağını merak eder. Bazılarına göre soğan bu soruna yardımcı olabilir. Hidrojen peroksit gibi, soğanların da giysi kumaşlarına onları etkilemeden nüfuz etme kabiliyetine sahip olduğuna inanılıyor. Bunun nedeni antimikrobiyal özellikleri olabilir.

İşte nasıl:

  • Sadece bir parça soğanı rendeleyin ve doğrudan lekeye uygulayın.
  • Ardından, etki göstermesine izin verdikten yaklaşık 10 dakika sonra, normalde yaptığınız gibi makinede yıkamaya geçin. Soğan kokusunu gidermek için bu adım çok önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN