Sokak pilavlarının lezzet sırrı belli oldu! Her şey o iki malzemede saklı: Bir deneyen bir daha bırakmayacak

Sokak pilavlarının lezzet sırrı belli oldu! Her şey o iki malzemede saklı: Bir deneyen bir daha bırakmayacak

7'den 70'e herkesin bayılarak tükettiği pilavın sırrı ustasından geldi. Sokak pilavcılarının uyguladığı yöntem ortaya çıktı. İşte evde lezzetli pilav yapmanın püf noktaları…

Sokak pilavcılarının lezzet sırrı gün yüzüne çıktı. Pilavım lapa oldu diye üzülmeye son. Bu yöntemi uygulayan herkesin pilavı mükemmel olacak. Bu yöntemi uygulayarak tane tane lezzetli bir pilav elde edebilirsiniz. İşte evde lezzetli pilav yapmanın püf noktaları…

PİLAVDA TEREYAĞI MI KULLANILIR MARGARİN Mİ?

Yıllardır herkesin tartıştığı tereyağı mı margarin mi? sorusuna ustasından yanıt geldi. Uygun fiyatlı sokak lezzetleri arasında yer alan pilav her mutfakta pişen lezzetli yemekler arasında görülmektedir. Ancak sokakta yediği lezzeti bir türlü tutturamayanlar içerisine eklenen malzemeleri de merak ediyor. Sokak pilavı yemek isteyenlerin kullanması gereken temel malzeme margarin olarak belirtildi. Ancak evde daha lezzetli pilav yapmak isteyenler ve margarin kullanmak istemeyenler tereyağı da ekleyebilir.

pilav.jpg

KAVURMA İŞLEMİNE DİKKAT EDİN

Pilav yapmanın asıl püf noktası pirinçleri güzelce kavurmakta yatıyor. Pilavı su ile buluşturmadan önce pirinçleri saydamlaşana kadar kavurmanız gerekmektedir. Lezzetli bir pilav yapmak için herkesin mutlaka bu adımı uygulaması gerekiyor. Bu aşamada tuz ile pirinçleri kavurmak pilavı daha diri tutacaktır.

sokak-pilavi-yapmak.jpg

LİMON VE ŞEKER HER ŞEYİ DEĞİŞTİRİYOR

İlk duyduğunda herkese tuhaf gelen limon ve şeker ikilisi lezzetli pilavların da kahramanı olarak karşımıza çıkmaktadır. Pirinçleri su ile buluşturmadan hemen Önce ekleyeceğiniz birkaç damla limon ve bir tutam toz şeker ile daha lezzetli bir pirinç pilavı yapabilirsiniz. Ancak bu noktada ölçüsüne dikkat etmeniz gerekiyor. Fazla kullanılması durumunda pilavınız yenmeyecek duruma gelebilir.

sokak-pilavcisi.jpg

SU ÖLÇÜSÜNE DİKKAT EDİN

Pilav yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de gerçek tavuk suyu kullanmaktır. Birçok pilavcı haşladıkları tavukların suyu ile pilavı yapmaktadır. Marketlerde satılan hazır et ve tavuk suyu faydalı olmadığı gibi pilava da fazla lezzet katmıyor. En mükemmel lezzeti yakalamak için mutlaka kendi haşladığımız tavuğun suyu ile pilav yapınız.

tavuk-pilav.jpg

HAVLU VE BEZLERE ELVEDA

Pilavı yaptıktan sonra üzerine kapatılan havlu ile kapatmak kesinlikle önerilmeyen yöntemler arasında yer alıyor. Pilavı pişirdikten sonra kağıt havlu veya bez ile maruz bırakmak pilavın yumuşaması ve dağılmasına yol açmaktadır. Bu nedenle tencerenin kapağını açarak pilavın içerisindeki buharın çıkmasına izin veriniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN