Son kullanma tarihi geçmiş ilaçlarınızı sakın çöpe atmayın! O 3 ilaç aslında her derde deva: Bir daha çöpe atmayacaksınız

Son kullanma tarihi geçmiş ilaçlarınızı sakın çöpe atmayın! O 3 ilaç aslında her derde deva: Bir daha çöpe atmayacaksınız

Çağımızın en önemli sorunlarından biri de israftır. Çoğu kişi evinde son kullanma tarihi geçmiş ilaçları çöpe atmayı tercih ediyor. Fakat o ilaçlardan bazılarını çöpe atmak yerine günlük yaşamda da kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte o ilaçlar...

Son kullanma tarihi geçmiş ilaçlar, ev temizliği ve bitki bakımı gibi farklı amaçlar için kullanılabilir. Sık sık kendimizi son kullanma tarihi geçmiş ilaçlarla karşı karşıya gelmiş şekilde buluyoruz. Belki de tedaviyi tamamlamak için bütün bir pakete ihtiyacımız yoktu ve ilaçlar aylarca çekmecede kalıp ömürlerini tüketmiş olabilir. Hemen hemen herkesin çekmecesinde veya ecza dolabında o üç ilaç mutlaka bulunmakta. Aspirin ve öksürük şurubu gibi ürünler, giyim ve bitki bakımında etkili olabilirken, gliserin ftillatlarının ise deri ayakkabıların cilalanmasında başarılı sonuçlar verdiği gözlemlenmiştir.

1-007.jpg

HEM DOĞAYI KORUYUN HEM DE TASARRUF YAPIN

Son kullanma tarihleri geçmiş aspirin tabletleri, giysilerin temizliğine yardımcı olabilir. Aynı zamanda öksürük şurubu, bitkilerin gübrelenmesine ve bakımına destek sağlar. Bu ilaçların kullanılması hem doğayı korumaya yardımcı olur, hem de ekonomik açıdan tasarruf sağlar.

2-006.jpg

AYAKKABILARINIZI PARLATABİLİRSİNİZ

Öte yandan, gliserin ftillatları deri ayakkabıların cilalanması için harika bir alternatif olabilir. Bu ürünlerin kullanılmasıyla, ayakkabılarınızın hem parlaklığına kavuşacağı, hem de daha dayanıklı hale geleceği görülmüştür.

3-001.jpg

Bu bilgiler ışığında, son kullanma tarihleri geçmiş ilaçlarınızı çöpe atmak yerine, evinizde ve yaşamınızda yeni amaçlar için kullanarak hem doğayı koruyun, hem de bütçenize katkıda bulunun.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN