Tamamen Doğru Olmadığı Ortaya Çıkan 8 Yemek Efsanesi

Tamamen Doğru Olmadığı Ortaya Çıkan 8 Yemek Efsanesi

Yıllar boyunca, birçok yemek pişirme efsanesi ortaya çıktı ve bazıları oldukça kalıcı oldu. Şeflerin hepsi nesiller boyunca kendi yemek pişirme mitlerini geliştirmiştir. Elbette bu yöntemler arasında bazı mitlerin olması kaçınılmazdır. Fakat bu sekiz yemek efsanesine inanmayın...

Güzel ve lezzetli bir yemek hazırlamanın pek çok farklı yolu varken, etrafta pek çok fikir de var. O halde, en büyük sekiz yemek pişirme efsanesini kesin olarak çürütmemizin tam zamanı! Gerçeklerinizi netleştirmenize yardımcı olmak için tamamen doğru olmayan sekiz yemek pişirme efsanesini açıklayacağız.

un-bugday-b9b8-cover-jpg.webp

1. UN KÖTÜ OLUP BOZULMAZ EFSANESİ

Birkaç yıldır kilerinizde sakladığınız ekmek ununun zaten yok edilemez olduğunu düşünebilirsiniz, ancak aslında düşündüğünüzden çok daha savunmasızdır. Nispeten uzun bir zaman almasına rağmen un, uygun şekilde kapatılmış ambalajlarda saklanmasına rağmen kesinlikle lezzetini ve kalitesini kaybedebilir. Ununuzun kesinlikle kötüleştiğine dair işaretler, ondan gelen kötü bir koku ve orada böceklerdir. Bu küçük böcekler biraz larvaya benziyor. Peki, ununuzu bir süredir kullanmadınız mı? Kullanmadan önce iyice kontrol edin!

mikrodalga-firin-yeni-2.webp

2. MİKRODALGALAR SAĞLIKSIZDIR EFSANESİ

Mikrodalgada yemek pişirdiğinizde, aslında onu ocakta olduğundan daha kısa bir süre için ısıya maruz bırakıyorsunuz. Bu nedenle, bazı uzmanlar aslında mikrodalgaların yemeğinizin önemli besinlerini daha iyi tutmasına yardımcı olabileceğini öne sürüyor.

makarnayi-soguk-suyla-yikama-ocak-2021.webp

3. MAKARNANIZI SOĞUK SUYA TUTMALISINIZ EFSANESİ

Pek çok kişi, makarnanın tadını ve dokusunu optimize etmek için makarnanızı soğuk suyla durulamanız gerektiğine ikna olsa da, bunun çok doğru olmadığı ortaya çıkıyor. Makarnayı durulamak, sosun ona yapışmasına yardımcı olan doğal nişastayı da durulamanız anlamına gelir. Bu, makarnayı yıkarsanız akşam yemeğinizin çok daha az lezzetli olacağı anlamına gelir.

2dwulcxowbvxnyvo-636428836082992371.jpg

4. İYİ PİŞMİŞ ET DAHA GÜVENLİDİR EFSANESİ

Bazı uzmanların bifteğinizin iyi pişmiş olduğundan emin olmalarını istediğinizde başlarını sallamalarının bir nedeni var. Sadece etin tadını ve dokusunu bozmuyorsunuz, aynı zamanda eti deri gibi görünene kadar pişirmenin daha fazla bakteri öldürmeye yardımcı olduğuna dair herhangi bir kanıt da yok. Bakterileri öldürmek için ihtiyacınız olan tek şey etin içindeki yaklaşık 65 °C'lik bir sıcaklıktır.

rafine-tuz.webp

5. TUZ, SUYUN DAHA HIZLI KAYNAMASINA NEDEN OLUR EFSANESİ

Her şef, ısıyı açmadan önce suya iyi miktarda tuz serpiyor gibi görünse de, bunun tek etkisi tadı değiştirmek. Aslında tuz, 'kaynama noktası yükselmesi' olarak bilinen bir fenomen nedeniyle pişirme süresini bile uzatabilir.

az-pismis-et.webp

6. ETTEN ÇIKAN KIRMIZI SIVI KANDIR EFSANESİ

Aramızdaki bazı vejetaryenler muhtemelen solgunlaşmaya başlayacak ve etten damlayan kırmızı sıvıyı görünce midesi bulanacak. Gerçek şu ki korkacak bir şey yok. Bu kan değildir; aslında miyoglobin. Bu, kırmızı et ısıtıldığında salınan bir proteindir. Yani et, insanların düşündüğü kadar kanlı değil.

98137fda-8329-4c37-bd49-17cdd8ee1d92.jpg

7. TÜM TUZLAR HEMEN HEMEN AYNIDIR EFSANESİ

Bir tarif 'tuz' gerektirdiğinde, muhtemelen yemeğinizin üzerine normal tuzunuzun bir kısmını serpiştirirsiniz. Gerçek şu ki, farklı şeyler yapan farklı tuz türleri vardır. Örneğin sofra tuzu, deniz tuzundan çok daha incedir ve bu nedenle 'tuzlu'dur. Ve koşer tuzu, pişirmekten çok daha iyidir.

sectigini-bicak-dogru-mu.jpg

8. KESKİN BIÇAKLAR EN TEHLİKELİSİDİR EFSANESİ

Yiyeceklerinizi kör bıçaklarla kesmek ve küp küp doğramak, keskin bir bıçakla kesmekten daha güvenli bir çaba gibi görünebilir. Ancak durum böyle değil ve çoğu mutfak kazasına aslında kör bıçaklar neden oluyor. Kör bir bıçakla kesmek, pratik olarak sivri bir kaşıkla kesmekle aynıdır: pek kullanışlı değil. Kör bir bıçakla keserken, baskı uyguladığınızda kaymaya daha yatkındır. Bıçaklarınızı bilemek, bıçağa daha az baskı uygulamanız gerektiği anlamına gelir ve mutfakta kötü bir yaralanmayı önleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN