Telefonunuzdaki hava durumu uygulamaları neden doğru sonuç vermiyor belli oldu! Ünlü meteoroloji uzmanı açıkladı

Telefonunuzdaki hava durumu uygulamaları neden doğru sonuç vermiyor belli oldu! Ünlü meteoroloji uzmanı açıkladı

Milyonlarca insan hava durumunu ellerindeki cep telefonu ile takip ederken çoğunlukla bilgiler yanlış olabiliyor. Telefonlardaki hava durumu uygulamalarının neden doğru sonuç vermediği ise ortaya çıktı. Ünlü Meteoroloji uzmanı konuya ilişkin açıklama yaptı. İşte uygulamaların yanlış bilgi vermesinin nedeni…

Dışarı çıkmadan, işe gitmeden, herhangi bir aktiviteyi planlamadan çoğu insan ilk olarak o günün hava durumunu inceler. Bunun için herkes cep telefonundaki uygulamayı kullanırken kullanılan uygulamaya göre hava durumuna ilişkin aktarılan bilgiler yanlış olabiliyor. Bu kapsamda hem hava durumuna bakanlar mağdur olurken hem de hava durumuna göre hareket etmek isteyenler güvenemiyor. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, telefonlardaki hava durumu uygulamalarının neden yanlış bilgi verdiğini açıkladı.

yeni-proje-5.jpg

YANLIŞ MODEL YANILTIYOR

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, Sosyal medya hesabından sık sık hava durumuna ilişkin paylaşımlarda bulunurken bu kez herkesin yaygın olarak kullandığı cep telefonlarındaki hava durumu uygulamalarının neden yanlış gösterdiğini açıkladı. Ökten, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Elinizdeki meteorolojik telefon uygulamaları Avrupa modelini baz alıyor. Güvenmeyiniz çünkü bu sene Avrupa modeli Ecmwf inanılmaz derecede başarısız. Ben uzun vadeyi Amerika modeli Gfs'den, Kısa vadeyi Almanya modeli Icon'dan takip ediyorum...”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN