Temizlik uzmanları otellerdeki yastıkların beyaz olmasının formülünü açıkladı! Sizde bu ipuçlarıyla lekelere veda edin!

Temizlik uzmanları otellerdeki yastıkların beyaz olmasının formülünü açıkladı! Sizde bu ipuçlarıyla lekelere veda edin!

Yastıklarınızda sarı lekeler bulmaktan ve saatlerce ovalamadan sonra bile onlardan kurtulamamaktan bıktınız mı? Uzmanlar, fazla çaba harcamadan onları tamamen ortadan kaldırmanın doğru yolunu paylaştılar.

Temiz ve mis gibi yataklar ile uykuyu nasıl etkilediği arasında bir bağlantı vardır. Çoğu insanın gece ortalama sekiz saatini yatakta geçirdiği düşünüldüğünde, temiz bir yatağa ve temiz çarşaflara sahip olmak önemlidir. En kapsamlı temizlikçiler bile kaçınılmaz lekeleri görmüş olacaktır, ancak bu lekeler nereden geliyor? Ve onlardan nasıl kurtulabilirsiniz?

Uyurken, özellikle sıcak havalarda (ve hatta kışın kalın yorganlarda bile) uyurken terlemek doğal olduğu için, çarşaflarınızın yanı sıra yastıkların da sık ve doğru bir şekilde yıkanmasıyla yastığınızın hijyenine dikkat etmek bu sarı lekelerin önlenmesine yardımcı olabilir. Uzmanlar, yastıklarda daha fazla hasarı önlemek için bu lekeleri çıkarmak için ağartıcı kullanılmaması konusunda uyardı. Uzmanlar "Sarı lekelerin ağartılmasından kaçınmak önemlidir, çünkü çamaşır suyu içindeki kimyasallar terinizle reaksiyona girdiğinden aslında daha fazla sarı lekelenmeye neden olabilir." dedi. Bunun yerine uzmanlar oksijenli ağartıcıyı daha “nazik” bir yaklaşım olarak kullanmayı önerdi. “Suda çözünen oksijenli ağartıcı, özellikle doğal kumaşlar ve malzemeler için normal ihlalden daha yumuşak olabileceğinden kullanılmalıdır'' dedi.

sararan-yastiklar-nasil-beyazlatilir-838.jpg

YASTIĞINIZI LEKESİZ TUTMAK

- Yastıkları dezenfekte ve lekesiz tutmak için ara sıra yıkamanız gerekecek olsa da, yıkamalar arasında taze olmalarını sağlamak için alınması gereken özel önlemler vardır. Yastıklarınızı yastık kılıflarının yanı sıra bir yastık koruyucu ile kapladığınızdan emin olun. Bunları yatak takımınızla birlikte haftada bir değiştirin. Yastıklarınız aşırı terleme veya başka nedenlerle özellikle kirleniyorsa, haftada iki kez değiştirin.

- Yastık kılıflarını değiştirirken, taze kokmaları için yastık yüzeyini keten spreyi ile püskürtün. Bu aynı zamanda iyi bir uykuyu teşvik etmek için spreye uçucu yağlar eklemeyi düşünmek için harika bir zamandır. Lavanta ve sedir ağacı kokularını öneriyoruz.

- Makinede yıkanabilir yastıkların yılda en az iki kez beyazlatıcı bir maddeyle temizlenmesi önemlidir. Yastıkları yıkarken daima nazik sıkma ve durulama döngüsünü kullanın. Sarı yastıkları önlemek için gerektiğinde hassas yastıkları temizlemek için bulaşık makinesi deterjanı veya hafif çamaşır deterjanı kullanın.

- Temiz yastıklarda leke oluşmasını önlemek için yatmadan önce yüzünüzdeki makyajı ve kiri temizlediğinizden emin olun. Yatmadan önce saçınızı fırçalamak, aksi takdirde yastığınıza bulaşabilecek kir ve yağları da temizler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN