THY 10 bin personel alımı başvuruları nasıl yapılır? THY'den rekor istihdam...

THY 10 bin personel alımı başvuruları nasıl yapılır? THY'den rekor istihdam...

THY personel alımına 2019 yılında da devam edecek. THY 2019 yılında 10 bin personel alımı başvurusu yapacağını duyurunca, THY personel alımı başvuru formu 2019 yılında en çok araştırılan konular arasına girdi. THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, Ramazan bayramı münasebetiyle yoğun geçecek bir dönem yaşayacaklarını belirterek, 10 bin personel alımı yapılacağını açıkladı. Peki THY personel alımı başvuruları nereye, nasıl yapılır? İşte THY 10 bin personel alımı başvuru şartları ve diğer tüm detayları…

THY 10 bin personel alımı başvurularının nereye, nasıl yapılacağı; en çok araştırılan konular arasındaki yerini altı. Türk Hava Yolları (THY) 2019’da 10 bin personel alımı yapacağını duyurunca, şimdi gözler THY 10 bin personel alımı 2019 başvurularının nereye yapılacağına çevrildi. Bunun yanında 2019’da THY’de hangi mesleklerde ve alanlarda alım yapılacağı da soruşturuluyor. Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı tarafından yapılan açıklamada, ramazan bayramı tatilinde ciddi kapasite ile THY’nin uçuş yapacağı vurgulanırken, doluluk oranının şu an itibarıyla yüzde 72-73 seviyesinde yer aldığını, bayramda ise bu oranın 80’lere çıkacağını söyledi. Aycı, THY’ye 2019’da 10 bin personel daha alınacağını müjdeleyince, THY personel alımı 2019’da ne zaman yapılacak, THY 10 bin personel alımı başvuru şartları neler, THY personel alımı başvuruları nereye nasıl yapılır? soruları da sorgulanmaya başlandı. İşte detaylar…

THY 10 bin personeli 2019 yılında alacak

2019’da toplamda 8 bin 430 kişiyi istihdam edilmesinin hedeflendiğini fakat, yükselen ihtiyaç ile beraber bu sayının ilave istihdamla birlikte 10 bine erişeceği bilgisini paylaşan Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, İstanbul Havalimanı’na taşınmanın arkasından bugüne dek geçen zaman zarfında yapılan operasyonlar ile ilgili ve geleceğe dönük amaçlarla alakalı bilgiler paylaştı. Aycı, Atatürk Havalimanı’nda çok başarılı günleri geride bıraktıklarını savunarak, şimdi de aynı başarılara İstanbul Havalimanı’nda ulaşmak istediklerini söyledi.

19-05/21/thy-10-bin-personel-alimi-basvurulari-nasil-yapilir-thyden-rekor-istihdamjpgg.jpg

THY 10 bin personel istihdamı hangi meslekler ve alanlarda yapılacak?

Hemen hemen 66 bine yakın çalışanlarının bulunduğunu anımsatan Aycı, 2019 yılı başından itibaren yaklaşık olarak 8 bin 430 istihdam üzerine plan yaptıklarını aktararak, yeni havalimanına taşınmalarının ardından bazı hizmetlerde eksik kaldıklarını, bundan ötürü de müşterilere daha iyi hizmet verebilmek adına 8 bin 430 istihdam içinde hemen hemen 4 bin 600 istihdamı ilk 5 ayda gerçekleştirdiklerini açıkladı. Yaz aylarında yaşanan yoğunluklardan ve filoya yeni katılan uçaklardan dolayı ihtiyacın daha da arttığını vurgulayan Aycı, rekorla açılan yeni havalimanında rekor bir çalışan sayıya erişeceklerini söyledi. Bu yıl istihdamın 10 bini bulacak şekilde gerçekleşeceğini belirten Aycı, bunların hangi meslek ve alanlarda olduğu bilgisini de daha önceden paylaşıldığını anımsattı. Bunun için de aşağıda belirttiğimiz linke tıklayarak bu soruların yanıtlarına erişebilirsiniz.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN