Tiktok'ta tehlikeli akım! Anne babalar aman dikkat, bu trend yüzde kalıcı şekil bozukluğuna neden oluyor

Tiktok'ta tehlikeli akım! Anne babalar aman dikkat, bu trend yüzde kalıcı şekil bozukluğuna neden oluyor

TikTok tehlikeli akımları ile gündeme gelmeye devam ediyor! Bu kez çok başka tehlike arz eden bir akım yayılmaya başladı. Anne babalar aman dikkat, bu trend yüzde kalıcı şekil bozukluğuna neden oluyor! İşte konuya ilişkin detaylar…

Sosyal medya platformları arasında yer alan TikTok, birbirinden farklı akımlarla sık sık gündem oluyor. Lakin küçük çocuklar için oldukça tehlikeli olan bu uygulama bu trendler yüzünden aileleri de endişeye itiyor. Şimdi de yeni bir akımla gündeme gelen uygulama anne ve babaları daha da korkutmaya başladı. Bu akıma dikkat! Yüzde kalıcı şekil bozukluğuna neden oluyor.

TİKTOK BİR AKIMLA DAHA TEHLİKE ARZ EDİYOR

TikTok, yeni bir akımla yine gündem oldu. Bu kez de kullanıcılar “kemik parçalama” dedikleri bir yöntemle yüzlerine vurarak şekillendirmeye çalışıyorlar. Bazı kullanıcılar yüzüne çekiçle vururken bazıları ise masaj aletleri ile şekil vermeye çalışıyor. Lakin uzmanlar bu konunun oldukça ciddi bir sorun olduğunu açıklıyor.

Akımın alt metninde kemiklerin kırıldıktan sonra istenilen hizaya getirilerek güzel bir görüntüye ulaşılması yatsa da uzmanlar bu trendin korkunç bir şey olduğunu açıkladı. Yapılan bu uygulamalar yüzde kalıcı şekil bozukluğuna yol açıyor.

yeni-proje.jpg

UZMANLAR ÜSTÜNE BASA BASA UYARDI

San Francisco'dan plastik cerrah Dr. Prem Tripathi, "Dürüst olmak gerekirse buraya gelip bunu söyleyeceğimi hiç düşünmezdim, ama lütfen kasıtlı olarak yüzünüzün kemiklerini kırmayın. Eğer bu kemikleri yerinden çıkarırsanız ve sonra kendi başlarına iyileşmek zorunda bırakırsanız kırık bir kemiğin anormal bir pozisyonda iyileşmesi sonucu ortaya çıkan kötü kaynama kırığıyla karşılaşabilirsiniz. Bu kırıklar düzgün şekilde iyileşmezse sağlık sorunlarına yol açabilir" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN