Trafik lambasına 'kalp' yapmak cezasız kalmadı

İnternette gördüğü benzer bir eylemden etkilenen Burak Çetinalp, yaşadığı kentte kırmızı trafik ışığına kalp etiketi yapıştırdı. "Kırmızı ışıkta dur, kalpleri durdurma" mesajı vermek isteyen Burak Çetinalp, polis ekipleri tarafından tespit edilerek önce ifadesi alındı, daha sonra 1000 TL para cezası verildi. Genç adam, "Bu ülkede güzel bir şeyler yapmak zor, zor bir ülkede yaşıyoruz" dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'da yaşayan Burak Çetinalp, sürücülerin trafik ışıklarına uymamasına dikkat çekmek amacıyla ilginç bir eylem gerçekleştirdi.

Burak Çetinalp, Lefkoşa'nın en işlek caddelerinden Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'ndaki trafik ışıklarına kalp etiketi yapıştırdı.

İlerleyen saatlerde sürücüler kalp şeklinde yanan kırmızı ışığı sosyal medyadan paylaşmaya başladı. Kimi aşk, kimi sağlıkla ilgili mesaj verilmek istendiğini düşündü.

kirmizi-isik-kalp-etiketi.jpg
KKTC - Lefkoşa / 17 Ekim 2022

KALP YAPMANIN CEZASI 1000 TL

Hürriyet'te yer alan habere göre, güvenlik kameralarını inceleyen polis, Burak Çetinalp'i tespit ederek, kamu malına zarar vermekten dolayı 1000 TL para cezasına çarptırdı.

Genç adama sosyal medyadan destek yağdı, bir ressam cezayı üstlenmek istediğini dile getirdi.

KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde muhalefet cezayı eleştirdi, üniversite dekanı "Gerilla sanatçısı ödüllendirilmeli" çağrısı yaptı.

burak-cetinalp.jpg
Burak Çetinalp

"ZOR BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ"

Haber Kıbrıs'a konuşan Burak Çetinalp, eylemi, trafik kazalarıyla ilgili farkındalık yaratmak için "Kırmızı ışıkta dur, kalpleri durdurma" mesajı vermek amacıyla yaptığını söyledi.

Kendisine destek olanlara da teşekkür eden Burak Çetinalp, "Borcum 1000 TL, ay başı maaşımı alınca ödeyeceğim. Bu ülkede güzel bir şeyler yapmak zor. Zor insanlar ile zor bir ülkede yaşıyoruz. Sevgiyle aşkla kalın" dedi.

trafik-lambasi-kalp-sembolu.jpg
KKTC - Lefkoşa / 17 Ekim 2022

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN