Tüm aktarlarda satılıyor! Gece sürüp uyuyun sabah teninizin parlaklığına inanamayacaksınız! Herkes sırrınızı öğrenmek isteyecek

Tüm aktarlarda satılıyor! Gece sürüp uyuyun sabah teninizin parlaklığına inanamayacaksınız! Herkes sırrınızı öğrenmek isteyecek

Cilde iyi gelen yağlar özellikle kadınlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Özellikle aktarlarda satılan ve doğal olmaları ile bilinen yağlar kadınların ilgisini çekerken cildin sıkılaşmasını ve daha parlak olmasını sağlayan yağlar araştırılanlar arasında yerini alıyor.

Son dönemlerde sosyal medya kullanımının artması ile doğal ürün kullanımlarında da artış gözlemleniyor. Gençlik iksiri adı verilen ve pek çok kişi tarafından kullanılmaya başlanan ve aktarlarda satışa sunulan ürünler araştırılmaya devam ediyor. Cildi besleyen, parlak gösteren ve sarkmasını engelleyen doğal çözümler özellikle kadınların ilgisini çekiyor.

cilt için doğal yağlar

Kadınlar tarafından genç ve kusursuz bir cilde sahip olmak pek olmak önem taşımaktadır. Bol su içilmesi, düzenli uyku saatleri ve az stres cildin yaşlanmasının önüne geçen durumlar olurken aynı zamanda kadınlar doğal çözümleri de araştırmaktadır. Araştırılanlar arasında zeytinyağı, kuşburnu yağı, üzüm çekirdeği yağı, jojoba yağı gibi doğal yağlar cildin sarkmasına engel olurken aynı zamanda besleyicilik sağlayarak cildin daha parlak görünmesine olanak sağlamaktadır.

ZEYTİNYAĞININ CİLDE FAYDALARI

Zeytinyağı içerisinde bol miktarda bulundurduğu A, D, E ve K vitaminleri ile cildin korunmasına yardımcı olur. Kullanımı tüm vücuda uygun olan zeytinyağı ciltte nem depolanmasına yardımcı olur. Aynı zamanda cildin üzerinde oluşturduğu katman nedeniyle nemin tutulmasına olanak sağlarken dış etkenlere karşı da cildi korur. Cildin yenilenmesine ve kırışmasına da engel olan zeytinyağı ciltte bulunan koyuluklarında geçmesine yardımcı olur.

Uygulamada; zeytinyağı temiz cilde uygulanmalıdır. Aynı zamanda istenildiği durumlarda nemlendirici kremlerin içerisine 1 – 2 damla eklenerek de kullanılabilir.

KUŞBURNU YAĞININ CİLDE FAYDALARI

İçerisinde bulundurduğu anti – aging sayesinde koruma sağlayan yağlardan bir tanesidir. Kırışıklık azaltma, cilt lekelerinin giderilmesi ve leke oluşumlarının engellenmesi gibi konularda önemli faydaları bulunan kuşburnu yağı son zamanlarda sosyal medyanın da etkisiyle ün kazanmıştır.

En önemli özelliği içerisinde bulunan Linoleik asitten gelen kuşburnu yağı bu sayede cildin yenilenmesine yardımcı olur.

Uygulamada; temiz cilde gece uyumadan önce uygulanması tavsiye edilen kuşburnu yağının tüm gece ciltte kalması tavsiye edilir.

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞININ CİLDE FAYDALARI

Vücutta östrojen üretiminin artmasına olanak sağlayan üzüm çekirdeği yağı aynı zamanda yüksek antioksidan özellikleri sağlamaktadır. hücre yenilenmesi konusunda E ve A vitaminlerini içerisinde bulunduran yağ gözenekleri tıkamadan cildin daha parlak ve canlı görünmesine olanak sağlar.

Yaşlanma karşıtı özellikleri sayesinde kullanıcıları tarafından büyük bir ilgi gören üzüm çekirdeği yağı cildi temizler ve onarır.

Uygulamada; temiz cilde masaj yaparak gece yatmadan önce uygulanması ve sabah durulanması gerekir.

JOJOBA YAĞINİN CİLDE FAYDALARI

Cildin sebum dengesini koruyan yağlar arasında önemli bir yeri olan jojoba yağı farklı cilt tiplerinde rahatlıkla kullanılabilmektedir. Cildin doğal yapısına benzer bir yapıda olan jojoba yağı kısa sürede uyum sağlamaktadır. cildin korunmasına da yardımcı olan jojoba yağı cildin nemini kazanmasına olanak sağlarken aynı zamanda da yumuşaklık katar.

Uygulamada; gece uyumadan önce temiz cilde 1 – 2 damla yeterli olacaktır. Sabah cildin yıkanarak yağdan arındırılması gerekir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN