Tüm köpek sahipleri için harika bir haber! Köpek sahibi olmak için iyi bir sebep daha!

Tüm köpek sahipleri için harika bir haber! Köpek sahibi olmak için iyi bir sebep daha!

Evcil hayvan sahibi olmanın sağlığa birçok faydası vardır. Egzersiz yapma, dışarı çıkma ve sosyalleşme fırsatlarını artırabilirler. İşte bir köpek sahiplenip sahiplenmeyeceğinize karar veremediyseniz mutlaka haberimizi okumalısınız...

Bir köpeğin var mı? O zaman bu evcil hayvanın ne kadar neşe getirebileceğini biliyorsun. “İnsanın en iyi arkadaşı” olarak adlandırılmalarının bir nedeni var! Sadık, tatlı ve mutlular ve her zaman yanınızdalar. Ve en önemlisi nankör değiller. Köpeklerin ruh sağlığınız için faydalı olabileceği bir sır değil; stresi azaltabilir ve yalnızlıkla mücadele edebilirler. Ancak, fiziksel sağlığınızı iyileştirmeye de yardımcı olabileceklerini biliyor muydunuz?

Bir köpek almanız gerekip gerekmediği konusunda hala kararsız mısınız? Bu karar vermenize yardımcı olabilir!

Tüm köpek sahipleri için harika bir haber! Köpek sahibi olmak için iyi bir sebep daha!

psikoloji.jpg

İsveçli araştırmacılar, 3.4 milyon insanın katıldığı bir araştırma yaptı. Köpek sahiplerinin, köpeği olmayanlara göre daha düşük bir ölüm oranına sahip olduğunu keşfettiler. Daha açık olmak gerekirse: köpek sahiplerinin felç ve kalp krizlerine yol açabilen kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riski daha düşüktür. Yani, bir köpeğe sahip olmak temelde daha uzun yaşamanızı sağlayacaktır! Köpek ırkı bile bir fark yaratabilir. Teriyer veya av köpeği gibi av ırklarından köpekleri olan insanlar için ölüm oranı daha da düşüktü.

Araştırmalar, insanlarla evcil hayvanları arasındaki bağın, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli sağlık yararlarıyla bağlantılı olduğunu göstermiştir:

  • Azalan kan basıncı, kolesterol seviyeleri, trigliserit seviyeleri, yalnızlık duyguları, kaygı ve TSSB belirtileri.
  • Egzersiz ve açık hava etkinlikleri için artan fırsatlar; yaşlı yetişkinlerde daha iyi bilişsel işlev; ve sosyalleşmek için daha fazla fırsat

pautas-para-adoptar-a-un-perro-adulto-3-jpg.webp

Araştırmalar olumlu yönde

Bu önemli farkın birkaç nedeni vardır. Elbette, bir köpeğe sahip olmak, otomatik olarak fiziksel olarak aktif olmanız gerektiği anlamına gelir. Ne de olsa köpeğini gezdirmek zorundasın. Ancak araştırmacılar, bir köpeğin etrafında bu kadar çok olmanın, başka türlü maruz kalmayacağınız bakterilere maruz kaldığınız anlamına geldiğini de açıklıyor. Bu, mikrobiyomunuzda sağlığınız ve uzun ömürlülüğünüz üzerinde etkisi olan bir şeyi değiştirir. Diğer bir neden de, bir köpeğe sahip olmanın daha fazla sosyal temas kurmanızı sağlaması ve genel refahınızı artırmasıdır. Başka bir deyişle: bir köpeğe sahip olmak daha sağlıklı olduğunuz anlamına gelir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN