Türkler yüzüne bakmıyor Avrupalılar bardak bardak içiyor! İnek sütünden bin kat faydalı! Bebeklerin imdat içeceği

Türkler yüzüne bakmıyor Avrupalılar bardak bardak içiyor! İnek sütünden bin kat faydalı! Bebeklerin imdat içeceği

Türklerin yüzüne bakmadığı bu içeceği Avrupalılar bardak bardak içiyor! Tıkalı bağırsakları anında açıyor. Tek faydası bu değil. Cilt güzelliğinden sindirime kadar saymakla bitmiyor faydası. İşte Avrupalıların çantalarından eksik etmediği o içecek. Duyunca fikirleriniz değişecek..

Dünya genelinde en çok tercih edilen sütlerden biri de keçi sütü. Fakat Avrupa kadar Türkiye’de pek rağbet görülmüyor. Oysaki faydası saymakla bitmiyor. İnek sütünden daha faydalı olan keçi sütü tıkalı bağırsakları anında açma özelliğine sahip. İşte detaylar..

Dünyada süt üretiminde yüzde 2’lik orana sahip olan keçi sütü hem ekonomik hem de oldukça faydalı bir süt. Türkiye’de değer görmeyen keçi sütü başta Avrupa ülkeleri olmak üzere diğer kıtalarda da en çok tükelilen ürünler arasında.

img-1770.jpeg

vitaminler, mineraller ve besin açısından zengin olan keçi sütü inek sütünden daha çok tercih ediliyor.

İnek sütüne göre keçi sütünün sindirimi daha kolay ve içindeki yağ midede yumuşak bir lor oluşturur. Bu da sindirimde kolaylık sağlıyor. Ayrıca keçi sütü, yağ asitleri ve oligosakkaritler gibi iki biyoaktif madde içermekte. Bu maddeler, vücuttaki iltihaplanmayı azaltmaya ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir. Keçi sütü ayrıca daha az laktoz içerir, bu nedenle laktoza duyarlı olanlar rahatlıkla tüketebilir.

Bağırsak sağlığının baş faydacısı olan keçi sütü bağırsaklarda iyi huylu bakteriler üretir. Bu prebiyotik karbonhidratlar bebekler için sindirim kolaylığı sağlar. . İçerisinde ki yüksek kalsiyum ve magnezyumdan dolayı kemik sağlığı için de önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN