Tuvaletinizdeki sarı lekeler tarih oluyor! İşte tesisatçıların sır gibi sakladığı o basit yöntem

Tuvaletinizdeki sarı lekeler tarih oluyor! İşte tesisatçıların sır gibi sakladığı o basit yöntem

Çoğu kişinin evindeki ve iş yerindeki tuvaletlerdeki sarı inatçı lekeler en büyük kabusu olmuş durumda. Aslında bu lekelerle vedalaşmak oldukça basit. Aşağıda anlatacağımız tüyoları tatbik ederseniz siz de bu lekelere veda edebilirsiniz.

Kimse sarı lekeli kirli bir tuvalet görmekten hoşlanmaz ve evinizdeki tuvaletin bu şekilde renk değiştirdiğini fark ederseniz, bu konuda bir şeyler yapmak isteyeceğinizden emin olabilirsiniz. Sizin için yeterince tatsız bir durum, ancak konuklar ziyarete gelirse, onlar da görürlerse çok utanç verici olabilir. Peki tuvaletteki sarı lekeler nasıl temizlenebilir?

Tuvaletlerin sararmasının birkaç nedeni vardır, ancak neyse ki, genellikle pahalı bir yeni tuvalet satın almadan sorunu gidermek için yapabileceğiniz bir şey vardır. Burada, klozetteki sarı lekelere ne sebep olur sorusuna cevap verirken bunun gibi sorunları ele alıyoruz.

KLOZETTEKİ SARI LEKELERİN NEDENLERİNİ BELİRLEYİN

Tuvaletinizin renginin bozulduğunu ve sarı bir renk aldığını fark ederseniz, yapmanız gereken ilk şey, lekeyi çıkarmanın en iyi yolunu seçmenize yardımcı olacağından, nedenini belirlemektir. İşte en yaygın nedenlerden bazıları:

1. İDRAR

Klozet kapağı lekelerinin ve klozetlerin sararmasının en yaygın nedenlerinden biri idrardır. Tuvaletinizi temiz tutarsanız idrar lekesi oluşmaz ancak idrar temizlenmeden tuvalette bırakılırsa renk bozulmasına neden olabilir. İdrar, ürokrom olarak da bilinen ürobilin adlı bir kimyasal içerir ve onu sarı yapan pigmentasyondur. Klozet kapağında veya klozetin içinde bırakılırsa çıkarılması zor olabilecek lekelere de neden olur.

2. SERT SU

Klozetlerde ve klozet kapaklarında lekelenmenin bir diğer yaygın nedeni sert sudur. Sert su, kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller içerir ve zamanla bu mineraller kireç tortusu haline gelebilir. Bu meydana geldiğinde, tortu yavaş yavaş tuvaletinizi sarıya veya sarı-kahverengiye boyayacaktır.

3. GÜNEŞ IŞIĞI

Tuvaletiniz doğrudan güneş ışığı alan bir yerdeyse, güneşten gelen UV ışınları yavaş yavaş tuvaletinizin renginin solmasına veya sarı bir ton almasına neden olacaktır. Ne yazık ki, bu olursa, güneş ışınları sadece yüzeyi lekelemek yerine tuvalet malzemesinin rengini değiştirdiğinden bu konuda yapabileceğiniz çok az şey vardır.

4. ZAMAN

Direkt güneş ışığı almayan tuvaletler bile yavaş yavaş rengini kaybedecek ve zamanla kirli sarı bir görünüm almaya başlayacaktır. Yine, bunu önlemek veya bir kez meydana geldiğinde sorunu çözmek için yapabileceğiniz pek bir şey yok.

how-to-get-yellow-stains-out-of-toilet-bowl-with-vinegar.jpg

SARI LEKELER KLOZETTEN NASIL ÇIKARILIR?

Neye İhtiyacınız Var?

2 yemek kaşığı kabartma tozu

3 - 4 su bardağı siyah kola

Nasıl uygulanır?

Bu işlemi uygulamadan önce tuvaletinizin kuru olduğundan emin olunuz. Daha sonra tuvaletinizin özellikle sarı lekelerle kaplı olan bölgelere kabartma tozunu serpiniz. Daha sonra kabartma tozunun üzerine siyah kolayı dökünüz. Kabartma tozunun ve siyah kolanın kimyasal tepkimeye girdiğine şahit olacaksınız. Bu şekilde 10 dakika bekledikten sonra tuvalet fırçası ile tuvaletinizi fırçalayabilirsiniz. Halen sarı lekelerin geçmediğini düşünüyorsanız tuvaletinizi durulayın ve kurumasını bekleyin. Ardından aynı işlemi tekrar uygulayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN