Ütüdeki kireci söküp atacak! Bu yöntemden sonra ütünüz kireç tutmayacak: Ütünüz yeni gibi olsun

Ütüdeki kireci söküp atacak! Bu yöntemden sonra ütünüz kireç tutmayacak: Ütünüz yeni gibi olsun

Ütüler zamanla içinde biriktirdiği kireç nedeniyle performansını yitirir. Ve ütülerken dışarı atılan kireçle kıyafetlerinizde lekelere neden olur. Ütüdeki kireci söküp atacak! Peki ütü kireci nasıl temizlenir? Ütünüz yeni gibi olacak...

Ütülerde zamanla biriken kireç, hem ütünün performansını düşürebilir hem de kıyafetlerinize zarar verebilir. Ancak endişelenmeyin, evde bulunan basit malzemelerle ütüdeki kireci kolayca temizlemek mümkün. Bu basit yöntemle, ütünüzde biriken kireçten kurtulabilir ve ütünüzü ilk günkü gibi temiz ve etkili hale getirebilirsiniz. Düzenli olarak bu temizleme işlemini uygularsanız, ütünüzün ömrünü uzatabilirsiniz.

ÜTÜ KİRECİ NASIL TEMİZLENİR?

En İyi Ütü Önerileri ve Markaları 2024

Ütünüzdeki kireci temizlemek için ihtiyacınız olan tek şey, sirke ve su karışımıdır. İşte adım adım uygulayabileceğiniz bu basit yöntem:

  • Bir miktar sirkeyi bir miktar suyla karıştırın. Su ve sirke eşit miktarda olsun.
  • Hazırladığınız sirke ve su karışımını ütünüzün su haznesine dökün.
  • Ütünüzü fişe takıp bir süre açık bıraktıktan sonra, yumuşayan kireci temizlemek için buhar düğmesine basın. Çıkan kireç bitene kadar işleme devam edin.
  • Kireç bittikten sonra ütünüzün fişini çekin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN