Ütünüzün altına diş macunu sürün etkisini anında görün! Tamircilerin pratik sırrını açıklıyoruz

Ütünüzün altına diş macunu sürün etkisini anında görün! Tamircilerin pratik sırrını açıklıyoruz

Kıyafetlerimizin daha düzgün görünmesi için sürekli olarak ütü yapıyoruz. Bir zaman sonra ütülerin altından leke ve yanık izleri meydana geliyor. Her ev hanımın rahatsız olduğu bu durumdan kurtulmanın yolu ise çok basit. Genelde yanmış ya da sararmış ütüleri anında çöpe atıyoruz ancak hiç gerek yok. Paranız cebinizde kalsın. Diş macunun ile ütü altlarında oluşan leke ve yanıklar anında geçecek. Bu yöntem ile ütülerinizin altı cam gibi olacak. İşte ütü altlarını pırıl pırıl yapan o basit yöntem!

Her hafta mutlaka 2-3 defa evde ütü yaparız. Kıyafetlerimizin daha düzgün görünmesi için açtığımız ütüler zamanla yıpranır ve eskisi gibi işlevini gerçekleştiremez. Özellikle ütü altlarında oluşan leke ve yanıklar kıyafetlerimizi mahfeder. Genelde ütü altlarını tek seferlik olarak temizler dururuz. Her ütü açtığımızda ütünün altını temizlemek sorunda kalırız. Bu durumdan artık şikayetçiyseniz bu yöntemi mutlaka denemelisiniz. Ütünüzün altına diş macunu sürün ve etkisini anında görün. İşte tamircilerin pratik sırrını açıklıyoruz!

ÜTÜNÜZÜN ALTI PIRIL PIRIL OLACAK

Ütü altında oluşan leke ve yanık izleri başınızı ağrıtabilir. Malum yaşanan hayat pahalılığı ile yeni bir ütü almak neredeyse lüks. Sizin de ütünüzün altı yanmış ve lekeler oluşmuşsa mutlaka size vereceğimiz bu basit yöntemi deneyin. Tek malzeme ile ütünüzün altı pırıl pırıl olacak. 'Daha önce nasıl denemedim ben bunu' diyerek kendinize kızacaksınız. Hazırsanız tamircilerin pratik sırrını sizlere açıklıyoruz.

DİŞ MACUNUNU SÜRÜN VE ANINDA LEKELERDEN KURTULUN

Bir miktar diş macununu ütünün alt tabanına sürün ve bir bulaşık süngeri ile macunu güzelce tabana yayın. Daha sonra ılık bir bezle tabanı silin ve ütüyü çalıştırıp bir iki defa buhar verin. Ütünün fişini çektikten sonra son temizliği yapın ve tabanda oluşan parlaklığı inceleyin.

kmfggfgf-19.jpg

Eğer tek yöntem bana yetmez diyorsanız size farklı temizleme yöntemlerini de araştırdık. Bu yöntemlerle ütü lekelerinden anında kurtulacaksınız.

SİRKE İLE ÜTÜ TEMİZLEME

Ütüyü önceden hafifçe ısıtın ve ardından kapatın. Kendinizi yakmadan dokunabileceğiniz kadar sıcak olmalıdır. Bir parça pamuklu bez alın, beyaz sirkeye batırın ve mineral lekelerini ovalayın.

BULAŞIK DETARJANI İLE TEMZİLEME

Ütünüzü tuz, karbonat gibi aşındırıcı maddeler kullanarak riske atmak istemiyorsanız bu yöntemi deneyin. 2 yemek kaşığı bulaşık detarjanını büyük bir kase ılık suda seyrekleştirin. Eski bir havluyu veya bezi karışıma batırın ve plastik leğene koyun. Ütünüzü ıslak havlunun üzerine koyun ve birkaç saat bekletin. Metal plakayı süngerle silin ve kalıntıları nazikçe ovalayın.

kmfggf-13.jpg

KARBONAT İLE ÜTÜ ALTI TEMİZLEME

3 yemek kaşığı karbonat ile kalın bir macun hazırlayın. Karbonat ve 1 yemek kaşığı. su. Soğuk ütünün tabanını bu macun şeklindeki karışımla kaplayın. Temiz bir havlu veya pamuklu bir bez alın ve lekeleri dikkatlice silin. Bu “peeling ” sonrasında yanık lekeden eser kalmayacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN