Uzun yaşamın sırrı o besinlerdeymiş! Her gün tüketen hayatına 20 yıl daha ekliyor

Uzun yaşamın sırrı o besinlerdeymiş! Her gün tüketen hayatına 20 yıl daha ekliyor

Sağlıklı ve uzun bir ömür geçirmek isteyenler için harika bir makale hazırladık. Atalarımız can boğazdan gelir sözünü boşuna söylememiş. Günümüzde bilim insanları sağlıklı ve uzun bir ömür sürmenin yolunun tükettiğimiz gıdalarda olduğunu ortaya çıkardı. İşte o besinler...

Uzun yaşamın sırrı, insanlık tarihi boyunca sürekli merak konusu olmuştur. Bu konuda yapılan araştırmalar ve uzun yaşayan kişilerle gerçekleştirilen röportajlar, uzun ve sağlıklı bir yaşam sürdürmenin önemli bir yolu olarak sağlıklı beslenmeye dikkat çekmektedir. Ölüm riskini yüzde 30 oranında azaltabilecek gıdaları tüketerek ömrünüze ömür katabilirsiniz.

Ölüm riskini azaltmada etkili olduğu düşünülen bazı besinler şunlardır:

  1. Koyu yapraklı yeşil sebzeler: Ispanak, lahana, karalahana ve pazı gibi koyu yapraklı yeşil sebzeler, yüksek miktarda vitamin, mineral ve antioksidan içerirler. Bu sebzeler, kalp hastalıkları ve bazı kanser türleri gibi kronik hastalıkların riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

  2. Ceviz, badem ve fındık gibi kuruyemişler: Kuruyemişler, sağlıklı yağlar, lif ve protein açısından zengindir. Düzenli olarak tüketildiğinde, kalp hastalığı ve diyabet riskini azaltmaya yardımcı olabilirler.

  3. Tam tahıllar: Tam buğday, yulaf, quinoa ve kahverengi pirinç gibi tam tahıllar, lif ve besin açısından zengindir. Düzenli olarak tüketildiğinde, kalp hastalığı, tip 2 diyabet ve bazı kanser türleri riskini azaltmaya yardımcı olabilirler.

  4. Kırmızı meyveler: Çilek, ahududu, böğürtlen ve yaban mersini gibi kırmızı meyveler, antioksidan ve anti-enflamatuar özellikler gösteren polifenoller açısından zengindir. Bu meyveler, kalp hastalığı ve kanser riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

  5. Balık: Somon, sardalya ve uskumru gibi yağlı balıklar, kalp sağlığı için faydalı olan omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Haftada en az iki porsiyon balık tüketmek, kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

  6. Zeytinyağı: Zeytinyağı, kalp sağlığı için faydalı olan sağlıklı tekli doymamış yağlar içerir. Akdeniz diyetinde temel bir bileşen olan zeytinyağı, düzenli olarak tüketildiğinde ölüm riskini azaltabilir.

  7. Koyu renkli meyve ve sebzeler: Havuç, kırmızı biber, ıspanak ve brokoli gibi koyu renkli meyve ve sebzeler, kalp hastalığı ve kanser riskini azaltmaya yardımcı olan vitamin ve mineraller içerir.

Bu besinlerin tüketimi sağlıklı bir yaşam sürdürmeye ve ölüm riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Yine de, sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek için beslenme düzeninizin dengeli ve çeşitli olması önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN