Günün Magazin Bombası: 72 Yaşındaki Nihat Özdemir, Aradığı Aşkı Golf Sahasında Buldu Evleniyor! Aradaki Yaş Farkı İse...

Günün Magazin Bombası: 72 Yaşındaki Nihat Özdemir,  Aradığı Aşkı Golf Sahasında Buldu Evleniyor! Aradaki Yaş Farkı İse...

Devletten aldığı müteahhitlik ihaleleriyle dikkat çeken eski Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir 72 yaşında nikah masasına oturmaya hazırlanıyor. Kendisinden bir hayli küçük olan gelin adayını çocukları ile tanıştıran Nihat Özdemir'in fotoğrafları basına sızdı. İşte magazin bombasının detayları...

Adı “En Zengin 100 Türk” listesinde 7. sırada olan Nihat Özdemir devletten en çok iş alan 5 müteahhit arasında yer alıyor. Fenerbahçe’nin eski yöneticisi ve eski Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in yeniden evleneceği iddiası magazin dünyasına bomba gibi düştü.

nihat-ozdemir-evlenecek.jpg

İŞTE NİHAT ÖZDEMİR'İN GÖNLÜNÜ ÇALDIĞI İDİA EDİLEN NURSEL ÇÖKELEK'İN FOTOĞRAFLARI

nihat-ozdemir-nursel-cokelek.jpgnursel-cokelek-nihat-ozdemir.jpg

KENDİSİNDEN KÜÇÜK OLAN GELİN ADAYINI ÇOCUKLARI İLE TANIŞTIRDI

Golf tutkunu olan Özdemir’in golf oynarken tanıştığı Nursel Çökelek ile birlikte olduğu, Çökelek’i halen Limak Holding’de yöneticilik yapan çocukları Ebru Özdemir ve Batuhan Özdemir’le de tanıştırdığı haberi sosyal medyaya bomba gibi düştü. Nihat Özdemir ile Nursel Çökelek’in nikah masasına oturacakları bilgisi de basına yansıdı.

nihat-ozdemir-gulseren-ozdemir.jpg

EŞİ 2016 YILINDA HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’in eşi Gülseren Özdemir , 23 Ocak 2016 tarihinde hayatını kaybetmişti. Özdemir çiftinin Ebru ve Batuhan isimli 2 çocuğu var.

nihat-ozdemir.jpg

NİHAT ÖZDEMİR KİMDİR?

Aslen Bitlisli olan bir ailenin çocuğu olan Nihat Özdemir, 5 Nisan 1950 tarihinde Diyarbakır’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini burada tamamladı.

1967 yılında Ankara’ya gelerek üniversite eğitimine başladı. Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisinden (şimdiki adı Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi) makine yüksek mühendisi olarak mezun oldu.

Mezuniyetinin ardından yakın arkadaşı Sezai Bacaksız ile birlikte asistan olarak aynı okulda çalışmaya başladı. Üniversitedeyken Necmettin Erbakan'ın asistanlığını yapmıştır.

Daha sonra arkadaşıyla beraber Ege Üniversitesi’ne giderek endüstri bölümünde master yaptı.
Nihat Özdemir, Sezai Bacaksız ile 1976 yılında LİMAK İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.yi kurmuştur.
Nihat Özdemir, 90'lı yıllarda Ankara sanayi odası meclis başkanlığı görevinde bulundu. 1995-1996 yılları arasında Ali Şen ile birlikte Fenerbahçe yönetimine girdi. 2000 yılından itibaren de Aziz Yıldırım ile birlikte çalışmaya başladı.

Fenerbahçe’de Ali Şen ve Aziz Yıldırım yönetimlerinde yer aldı. Aziz Yıldırım yönetiminde uzun yıllar Fenerbahçe Başkan Vekili olarak görev yaptı.

Nihat Özdemir, 1 Haziran 2019'da girdiği TFF başkanlık seçiminde 179 oy olarak Türkiye Futbol Federasyonu 'nun 42. başkanı olan Özdemir 4 yıllık görev süresi dolmadan 4 Nisan 2022 tarihinde istifa etti.
Nihat Özdemir, Forbes'in 2021 verilerine göre 2,3 milyar dolar servetiyle Türkiye'nin en zengin 5. insanıdır.

LİMAK HOLDİNG'İN YÜKSELİŞİ

Nihat Özdemir'in Sezai Bacaksız ile birlikter kurduğu Limak Holding 2000'li yıllardan itibaren hızlı bir yükselişe geçti.

Limak Şirketler Grubu; 1995’te turizm sektörüne, 1997’de enerji, 2000 yılında da çimento sektörlerine girdi. Ak Parti döneminin en hızlı yükselen holdinglerinden biri olan LİMAK, 2008 yılında havalimanı işletme sektörüne adım attı. Aynı yıl Limkon Konsantre Meyve Suyu Tesisleri’ni açarak gıda sektöründe yeni bir başlangıç yaptı. Enerji üretiminin yanına 2010 yılında enerji dağıtımı ve enerji ticareti alanlarını ekledi. 2011 yılında devir aldığı İskenderun Limanı’yla liman işletmeciliği sektörüne girdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN