Vücudunuzda bu vitaminler eksikse hastalık kapınızdan gitmiyor! İşte vücudu demir gibi sağlam yapan formül

Vücudunuzda bu vitaminler eksikse hastalık kapınızdan gitmiyor! İşte vücudu demir gibi sağlam yapan formül

Sürekli hasta olmanızın nedenleri bir bir ortaya çıktı. Bu vitaminler eksikse hastalık da sizden eksilmiyor. Grip, nezle gibi pek çok farklı rahatsızlığa karşı vücudunuzu demir gibi sağlamlaştıracak bu formülü mutlaka uygulayın. İşte bağışıklığı güçlendiren 5 vitamin…

Kış ayları ile birlikte artan hastalıklar da kapıları aşındırıyor. Soğuk algınlığı, grip, nezle ve daha birçok hastalık kış ile birlikte yüzünü gösterir olduğum. Son zamanlarda artan vakalar nedeniyle aciller dolup taşarken uzmanlar vitamin eksikliklerine dikkat çekiyor. Sağlıklı kalmak için kullanılması gereken 5 farklı vitamin bulunuyor. Vitaminlerinizi tamamlayarak hem bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir hem de beyin sağlığınızı destekleyebilirsiniz. İşte bağışıklığı güçlendiren 5 vitamin…

c-vitamini-1.jpg

C VİTAMİNİ

Düzenli olarak tüketilmesi gereken vitaminlerden en belirgini C vitaminidir. C vitamini hücrelerin korunmasına katkı sağlarken cilt, Kan damarları, kemik sağlığını korumak için de son derece önemlidir. 19 - 64 yaş aralığındaki bireylerin günde 40 mg C vitamini alması gerektiğini belirten uzmanlar, fazlasına kaçılmaması gerektiğine karşı da uyarılarda bulunuyor. Muz ve portakal suyu gibi besinleri tüketerek kış ayların C vitamini depolarını doldurabilirsiniz.

d-vitamini.jpg

D VİTAMİNİ

Bağışıklığı destekleyen ve hayati bir öneme sahip olan D vitamini kemik sağlığı için oldukça önemlidir. Bağışıklığı, kas fonksiyonları ile birlikte beyin hücrelerini koruyan D vitamini diyabet, astım ve romatoid artrit gibi hastalık risklerini en aza indiriyor.

Güneş altında yetişen besinler D vitamini açısından oldukça önemli bir kaynaktır. Alımı kolay olmasa dahi tüketilmesi gereken bu besinlerin yanı sıra süt, tahıl ve yağlı Balıklar da tüketilmelidir. Kış aylarında düşen D vitamini günlük ihtiyacınızı karşılar düzeyde olmalıdır.

b6-vitamini.jpg

B6 VİTAMİNİ

Vücudun B vitaminine ihtiyaç duyduğu bilinirken özellikle B6 vitamini soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklara karşı koruma sağlıyor. Sinir sistemi, bağışıklık sisteminin sağlığı için oldukça önemli olan B6 vitamini muz, ton balığı, somon, baklagiller, fındık gibi gıdalarda bulunur.B6 vitamin eksikliği çoğunlukla depresyon, kafa karışıklığı, öfke gibi belirtilerle kendisini ortaya çıkartmaktadır. Vücudun yiyecekleri enerjiye dönüştürülememesi durumu olarak görülen B6 eksikliği, duygu değişikliklerine neden oluyor.

cinko.jpg

ÇİNKO

Kış aylarında kendisini belli eden cilt rahatsızlıkları ve çeşitli hastalıklar çinko eksikliği nedeniyle görülmektedir. Sistemini güçlendiren ve metabolizmayı iyileştiren çinko sivilce ve iltihaplanmalara karşı koruma sağlamaktadır. Yapılan araştırmalar doğrultusunda bağışıklık sistemini güçlendirmek, ciltteki yaraları daha hızlı iyileştirmek ve yaşa bağlı olarak hastalık risklerini azaltmak için çinko takviyesi alınması gerektiğini gözler önüne seriyor. Çinko eksikliği saç tellerinin incelmesi, tat ve koku zayıflığı, ishal, cilt kuruluğu gibi sorunlara neden oluyor.

omega-3.jpg

OMEGA-3

İçerisinde bol miktarda yağ asitleri barındıran Omega 3 kış aylarında cildin daha nemli kalmasını sağlamaktadır. Vücudun günlük olarak gerekli duyduğu Omega 3 vitaminini alması gerekirken sağlıklı yağları gıda ve takviyeler yoluyla tüketmemiz gerekmektedir.

En iyi Omega 3 kaynağı ise balıktır. Bu nedenle kış aylarında bol bol balık tüketmekte fayda var. Uzmanlar kalp rahatsızlığı olmayan kişilerin haftada 2 defa balık tüketmesi gerektiğini belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN