Vücut şekliniz kişilik özelliklerinizi açığa çıkarıyor! İşte vücut şekline göre karakter analizi yapan kişilik testi

Vücut şekliniz kişilik özelliklerinizi açığa çıkarıyor! İşte vücut şekline göre karakter analizi yapan kişilik testi

Vücut tipin nedir? Farklı vücut tiplerinin kişilik özelliklerini ortaya çıkardığını biliyor musunuz? Vücut şekline göre karakter özelliklerin hakkında bilmediğin şeyler öğrenmek istiyorsan okumaya devam et.

Şimdiye kadar yapılan çalışmaların vücut özelliklerimize ve oturma, ayakta durma, yürüme, konuşma, yemek yeme ve hatta kollarımızı çaprazlama şeklimize dayalı kişilik testlerinin kişilik özelliklerimizi açığa çıkarmaya yardımcı olduğunu ortaya koyduğunu biliyoruz.

Bugün, kişilik özelliklerini ve insan mizaç tiplerini keşfetmek için farklı vücut tipleri ile ilişkilendirilen Kişilik Teorisini inceleyeceğiz. Yapılan araştırmalarda vücut şekilleri bir insanın kişilik özellikleriyle ilişkilendirdi. Her bedeni somatotip olarak sınıflandırdı ve fiziksel ve psikolojik özellikleri özetlendi. Şimdi farklı vücut tipleri ve kişilik özellikleri arasındaki bağlantıyı keşfedelim.

VÜCUT ŞEKLİNİZ KİŞİLİĞİNİZ HAKKINDA NE SÖYLÜYOR?

1-011.jpg

EKTOMORF KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ

Birinin vücut tipi Ektomorfik ise, yani vücut tipi zayıf ve genellikle uzun boylu olan insanlar, bu kişilerin dar omuzları, dar yüzleri ve dar göğüsleri vardır, ancak bacakları ve kolları incedir. Sağlıklı ve iyi miktarda yiyebilirler, ancak asla kilo almıyor gibi görünüyorlar. Bu vücut tipine sahip insanlar genellikle içe dönük, nazik, sakin, zeki ama son derece özgüvenli kişilerdir. Bazen sosyal ortamlarda da endişeli hissedebilirler. Onlar son derece özel bir kişidir ve kendilerine saklıyor gibi görünmektedirler. İnsanlarla hızlı iletişim kurmakta zorlanırlar. Genellikle sessiz, düşünceli ve sanatsaldırlar.

2-007.jpg

MEZOMORF KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ

Birinin vücut tipi Mezomorfik ise, vücut tipi genellikle arzu edilir ve çekici olduğunu belirtir . Genellikle geniş kafaları, geniş omuzları ve dar bir belleri vardır. Güçlü, çekici kollar ve bacaklar ile inşa edilmiş güçlü kasları vardır. Sadece çekicilik katsalar bile, vücutlarında genellikle çok az yağ bulunur. Bu tip vücut tipine sahip kişiler genellikle vücut şeklini korumak için egzersiz yaparlar. Cesur ve maceracı oldukları görülür. Ayrıca iddialı oldukları ve yeni zorluklar üstlenmekten veya yeni şeyler denemekten korkmadıkları tespit edilmiştir. Ayrıca rekabetçi bir çizgileri var. Gizli veya açık olarak en yüksek mertebeyi arzulayabilirler. Aynı zamanda oldukça baskın olmaları muhtemeldir. Hayatta risk almanın ve fırsatları yakalamanın heyecanını severler.

3.jpg

ENDOMORF KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ

Bir kişinin vücut tipi Endomorfik ise, vücut tipinin fiziksel olarak yuvarlak, geniş kalçalı ve dar omuzlu olduğunu belirtilir. Armut biçimli bir vücut diyebiliriz. Genellikle kollarında ve uyluklarında yağ bulunur, ancak bilekleri ve ayak bilekleri incedir. Kişiliklerinin sosyal, rahat, hoşgörülü ve rahat olduğu bulunmuştur. Eğlenceyi seven ve sakindirler. Genellikle iyi bir mizah anlayışları vardır. Genellikle çok yemek yemeyi severler. Bununla birlikte, sevgi için büyük bir ihtiyaç duyarlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN