Yağa batmış fırını bile pırıl pırıl yapıyor! Evinizdeki bu iki basit malzemeyle harikalar yaratın: Herkes size sırrınızı soracak

Yağa batmış fırını bile pırıl pırıl yapıyor! Evinizdeki bu iki basit malzemeyle harikalar yaratın: Herkes size sırrınızı soracak

Evde lezzetli bir yemeğin ardından mutfakta bulaşıklar dağ gibi birikir ancak bu sizin gözünüzü korkutmasın. Yemek yaparken en çok kullandığımız ürünlerin başında gelen fırını temizlemesi oldukça zordur. İçinde biriken yağ lekeleri bir zaman sonra katılaşır ve iz olarak kalır. Ev hanımlarının korkulu rüyası olan bu lekeleri iki basit malzemeyle söküp atacaksınız. Geçmeyen inatçı yağ lekeleri bile bu işleme dayanamaz. Hazırsanız kolları sıvayın!

Zamanımızın büyük çoğunluğunu mutfakta geçiriyoruz. Yemek yap temizle derken bu döngü bir türlü bitmek bilmiyor. Sizlere vereceğimiz bu pratik bilgi ile mutfağınızı saatlerce temizlemenize gerek kalmayacak. Fırın içlerinde biriken yağ lekelerini tek damlasıyla söküp atıyor. İki malzeme ile mutfağınızda mucizeler yaratın, komşularınız bu tarif için peşinizden koşacak. İşte yağ içinde kalmış fırınları pırıl pırıl yapan o yöntem...

GEÇMEYEN YAĞ LEKELERİNİ SÖKÜP ATIYOR

Mutfakta en çok kullandığımız ürünlerin başında gelen fırının temizliği oldukça zordur. Her ev hanımın şikayetçi olduğu bu konu bir türlü bitmez. Her yemek pişirmenizde fırının içinde yemek yağları bulaşır ve kurur. Bu izler kolay kolay geçmez ancak kendinizi yormanıza artık gerek yok. Evde bulunan iki ürün ile geçmeyen yağ lekeleri anında geçecek. Fırınınız pırıl pırıl olacak, deneyenlerin hepsi memnun kaldı. Kolları sıvayın, sadece 2 basit malzemeyle fırın nasıl temizlenir anlatmaya başlıyoruz!

mkk.jpg

İKİ MALZEME İLE MUTFAKTA MUCİZELER YARATIN

Ev hanımlarının sürekli temizlediği ancak bir türlü geçmeyen yağ lekeleri artık tarih oluyor. Bu yöntem ile mutfağınız pırıl pırıl olacak, siz bile kendinize şaşıracaksınız. Hazırsanız o basit yöntemi açıklıyoruz;

GEREKLİ OLAN MALZEMELER

  • Karbonat
  • Beyaz sirke (Büyük marketlerden kolayca temin edebilirsiniz, sirke ruhu adıyla da piyasada karşınıza çıkabilir)
  • Su
  • Lastik eldiven
  • Bulaşık süngeri ya da mikrofiber bez
  • Temiz bir sprey şişesi

kmhgggh.jpg

UYGULANIŞI

  1. İlk olarak fırını boşaltmakla başlayacağız. Fırınınızın içinde yer alan rafları, tepsileri ve varsa termometre gibi tüm aparatları çıkartın.
  2. Bu işlemin ardından bir çay bardağı karbonatla yaklaşık 3-4 yemek kaşığı suyu karıştırarak macun kıvamına getirin. Eğer daha fazla malzeme kullanmak isterseniz kullanabilirsiniz ancak karışımı fırının içine yayabileceğiniz bir macun kıvamına getirmeye, çok sıvı ya da çok katı olmamasına dikkat etmelisiniz.
  3. Yaptığınız karbonatlı karışımla fırının içini hafifçe ovalayarak kaplayın ve 12 saat bu şekilde bekletin. Eğer fırınınız çok kirliyse bu aşamada ellerinize plastik eldivenleri geçirerek işe başlayabilirsiniz. Macun kıvamına getirdiğiniz karışımı bir bez yardımıyla ya da eldivenli elinizde fırının içine yayın. Bu sırada fırının ısıtma elemanlarından uzak durmaya özen gösterin. Çok ağır, zorlu lekelerin olduğu bölgelerde bu karışımı hafifçe ovalayarak yayın.
  4. Karbonatlı karışımı 12 saat beklettikten sonra fırınınızın içini nemli bir bulaşık süngeri ya da bezle temizleyin. Yeterli bekleme süresinin ardından fırının kapağını açıp nemli bir bulaşık süngeri ya da bezle karbonatlı karışımı ve dolayısıyla lekeleri temizleyebilirsiniz.
  5. Sprey şişesinin içine beyaz sirke koyup lekelerin kaldığı bölgelere püskürtün
  6. Karbonatlı karışımı temizlemenize rağmen hala bir kısmı kaldıysa buralara da beyaz sirke püskürtün
  7. Fırını temiz ve nemli bir bezle birkaç defa silip sirke, karbonat ve lekelerden tamamen arındırın ve işte bu kadar!

yeni-mhh.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN