Yargı dizisini Aile Bakanlığı RTÜK'e şikâyet etti! O sahnelere büyük tepki: Toplumsal uyumlara zarar veriyor

Yargı dizisini Aile Bakanlığı RTÜK'e şikâyet etti! O sahnelere büyük tepki: Toplumsal uyumlara zarar veriyor

Kanal D’nin sevilen yapımları arasında yer alan yargı dizisi her hafta pazar akşamları bomba gibi bölümlerle izleyici karşısına çıkmaya devam ediyor. Lakin diziye ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Aile Bakanlığı, Yargı dizisini o sahnelerden dolayı, toplumsal uyumla zarar verdiği gerekçesiyle RTÜK’e şikayet etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kanal D’nin sevilerek izlenen ve aynı zamanda bu yıl Emmy ödülü alan Yargı dizisini Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) şikâyet etti. Bakanlığın diziyi şikayet etmesindeki neden ise son bölümde yayınlanan sahneler doğrultusunda bakım kuruluşlarının itibarı ve kuruluşlarda kalan çocukların psikolojik gelişimlerini olumsuz etkileyebileceği gerekçesi oldu.

BÖLÜMDEKİ BAKIM KURULUŞLARI BAKANLIĞIN DİKKATİNİ ÇEKTİ

T24’te yer alan habere göre, "Bakanlığa bağlı çocuk bakım kuruluşlarında büyüyen çocukların istismar edildiği, kuruluşlarda görev alan personelin organize suç örgütü üyesi olup çocukların istismarına zemin hazırladığı" iddiasının içerdiği bir konunun işlendiği belirtilerek bakanlık tarafından Yargı dizisi şikayet edildi.

yeni-proje-1-001.jpg

Dizide yer alan iddiaların çocukların yüksek yararı kapsamında, milli ve manevi değerler gözetilerek, bilimsel veriye dayalı hizmet veren bakım kuruluşları ile söz konusu bu kuruluşlarda kalan çocukların ruhsal iyiliklerinin zarar görebileceği savunulması sonrasında bakanlık tarafından hemen harekete geçildi.

Konuya ilişkin şikayette bulunulurken dizilerde işlenen konuların ve olayların korunma altındaki çocukları tekrar tekrar örselenmesine sebebiyet verecek şekilde olmaması ve Bakanlık hizmet politika ve modellerine uygun şekilde yapılmasının önemi ifade edildi.

yeni-proje-2-001.jpg

“OLUMSUZ YAYINLAR VİCDANI RAHATSIZ ETMEKTE”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yazılan dilekçede, çocukların tüm mecralardaki haklarının savunulduğu belirtilerek, "Bakanlığımızın hizmetleri ve çocuklarımız hakkında olumsuz yayınlar ile kamuoyunda infial oluşturan bu gibi durumlar toplumun vicdanını oldukça rahatsız etmektedir" ifadesine yer verildi.

Bütün bunların yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, geçtiğimiz zamanlarda gazetecilere yaptığı bir açıklamasında, RTÜK ile yapılan ailenin korunması ve güçlendirilmesi kapsamındaki çalışmalarının işbirliği doğrultusunda yakın zamanda dizi yapımcıları ile de bir araya geleceklerini açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN