Yaşlanmayı geciktirmek için bakım şart değil! İlaçlara yığınla para vermeyin: Sadece bunu yapsanız yeter

Yaşlanmayı geciktirmek için bakım şart değil! İlaçlara yığınla para vermeyin: Sadece bunu yapsanız yeter

Güzellik ürünlerine tonlarca para vermeyi bırakın! Yaşlanmayı geciktirmek için bunu yapsanız bile yeter! Son araştırmalara göre bu yöntem cildi genç tutuyor...

Genç kalmak ve yaşlılığı önlemek adına atılan adımlara bir yenisi eklendi. McMaster Üniversitesi'nde yürütülen son araştırmalar, demansla bağlantılı bilişsel gerilemeye karşı etkili bir müdahale olabilecek sporun 'oryantiring' olduğunu ortaya koydu. Bu spor, atletizmi, yön bulma becerilerini ve hafıza geliştirmeyi bir araya getiren özel bir disiplindir.

BEYİN YAPISINI DESTEKLİYOR

beyn.webp

Araştırmacılar, oryantiringin fiziksel egzersiz ve yön bulma becerisinin birleşimiyle belirli beyin bölgelerini harekete geçirerek, beyinde yeni sinir yollarının gelişimine katkıda bulunduğunu tespit etti. Bu, atalarımız için avlanma ve toplanma gibi önemli becerileri içeren ortamlara uyum sağlamak amacıyla evrimleşen beyin yapısını desteklediği düşünülüyor.

YAŞLILIĞI BİLİŞSEL OLARAK ÖNLÜYOR

cilt-bakimi-1.png

McMaster Üniversitesi Beyin Sağlığı ve Yaşlanma Araştırma Merkezi Başkanı Jennifer Heisz'in belirttiği üzere, insanların yön bulma becerisinin kaybı, Alzheimer hastalığının en hafif aşamasında bile sıkça gözlemlenen bir durumdur. Oryantiring, fiziksel ve bilişsel gereklilikleri bir araya getirerek, yaşlılıkla bağlantılı bilişsel gerilemeye karşı etkili bir önlem olabileceğini saptadı.

ÖMÜR BOYU FAYDA SAĞLIYOR

oryantiring-nedir.webp​​​​​​​

Araştırmada, oryantiringe katılan sağlıklı yetişkinlerin daha isabetli mekansal yönlendirme ve hafıza sonuçları elde ettiği belirlendi. Bu bulgular, oryantiringin düzenli antrenmanlarla birleştirilmesinin ömür boyu fayda sağlayabileceğini gösteriyor.

Oryantiringin sadece egzersiz yapmaktan daha etkili bir beyin jimnastiği olduğunu vurgulayan araştırmanın başyazarı Emma Waddington, sporun fiziksel ve zihinsel gerekliliklerinin, yaşlanmayı geciktirmek için ödenen paranın karşılığında daha fazla fayda sağlama potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN