Yemeklerin içerisine 1 kaşık ekleyin lezzetini katlayın! Birçok kişi sevmiyor ama 1 kaşıkta bin faydası var

Yemeklerin içerisine 1 kaşık ekleyin lezzetini katlayın! Birçok kişi sevmiyor ama 1 kaşıkta bin faydası var

Yemeklerin olmazsa olmazları arasında yer alan baharatlar pek çok farklı lezzetin içerisinde bulunuyor. Her baharatın kendine özgü bir tadı ve faydası bulunmaktadır. Birçok kişinin sevmediği ancak son derece faydalı olan bu baharatın faydalarını duyan her yemeğin içerisine ekleyecek. İşte tüm detaylar…

Özellikle Meksika, Asya ve Orta Doğu mutfaklarında sıklıkla kullanılan kişniş, birçok kişi tarafından sevilmeyen Ancak son derece faydalı olan bir baharat olarak karşımıza çıkmaktadır. İçerisinde bulunan A, C ve K vitaminleri ile birlikte pek çok minerali barındıran kişniş tohumu potasyum, magnezyum ve kalsiyum açısından da son derece zengindir. Birçok hastalığa şifa olan kişniş çorbalarda, salatalarda, yemeklerde kullanılabilen bir baharat türüdür.

KİŞNİŞİN FAYDALARI NELERDİR?

Sağlık açısından oldukça güçlü bir şifa kaynağı olan kişniş yaprakları salatalarda kökleri de baharat olarak tüketilmektedir. Bağışıklık sistemini güçlendiren kişniş içerisinde A, B, C vitaminleri barındırmaktadır

kisnis.jpg

Yemeklerde kullanacağınız bir tutam kişniş ile birlikte hastalıklara karşı kendinizi rahat bir şekilde koruyabilirsiniz. Bunun yanı sıra hazımsızlık sorunu yaşayan kişiler de kişniş otunun faydasından yararlanabilmektedir. Ağız içerisinde oluşan aft yaraları gibi pek çok soruna iyi gelen kişniş tansiyonu da dengeler.

Kalp rahatsızlığı bulunan kişilerin kalp sağlığını koruması amacıyla önerilen kişniş, vücutta biriken ağır metallerin ve toksinlerin atılımını desteklemektedir. Beynin işlevini arttırarak hafızayı kuvvetlendirmeye yarayan bu baharat çorbalarda ve güveçlerde sıklıkla kullanılmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN