Yenisini almaya gerek yok! Bu yöntem ile çaydanlığınız göz alacak: Kararan çaydanlığı parıl parıl ediyor...

Yenisini almaya gerek yok! Bu yöntem ile çaydanlığınız göz alacak: Kararan çaydanlığı parıl parıl ediyor...

Kararmış çaydanlık kullanmak istemeyenlere o yöntem paylaşıldı. Paylaşılan yöntem ile dakikalar içerisinde yeni alınmış gibi parıl parıl yapan formül. Çay severlerin ilgisini çeken bu formül uzun zamandır sır gibi saklanıyordu. Peki çaydanlığı parlatmak için ne yapmak gerekir? İşte tüm detaylar...

Kararan çaydanlıkları çöpe atmaktan vazgeçin. Bu yöntem ile birlikte kararan çaydanlıklarınız eski parıltısına kavuşuyor. Oldukça zahmetli bir temizlik olan kararan çaydanlıklar bu formül sayesinde dakikalar içerisinde parıl parıl oluyor. Kararmış çaydanlıktan çay içmeyi sevmeyenler için sır gibi saklanan gizli yöntem paylaşıldı.

KARARAN ÇAYDANLIĞI ATMAYIN

Çaydanlık temizlemek çoğu zaman zahmetli bir işlem olarak görülebilir. Zor bir işlem olan çaydanlık temizlemek için tüm yöntemler de faydalı değildir. Temizleme yöntemleri oldukça uzun olsa da etkisiz olduğu zamanlarda görülüyor.

Fakat bazı yöntemler hem kısa süre hem de ufak uğraşlar istiyor. Çay severlerin gündeminde yer alan temizleme yöntemleri ise dikkat çekiyor. Yıllardır sır gibi saklanan temizleme yöntemi nihayet paylaşıldı. Sürekli olarak çay demlenilmesi halinde çaydanlığın etrafında oluşan yanık izlerini çıkarmak bu yöntem ile çok basit.

2-007.jpg

ÇAYDANLIĞI PARLATMA YÖNTEMİ

Kararan çaydanlığı eskisi gibi parlatmak ve temizletmek için yapmanız gereken tek detay yediğiniz elmanın kabuğunu soyup ayırmaktır. Elma kabuğunun müthiş etkisiyle birlikte pırtlatıcı olarak kullanılabilir. Herkesin bilmediği bu yöntemin etkileri kararan çaydanlık için oldukça işlevseldir. Elma kabuğu ile çaydanlığı parlatmak için aşağıdaki yolları takip edin;

Kararmış çaydanlığınızın içerisine elma kabuklarını atarak başlayın. Daha sonra elma kabuklarının üzerine bir miktar su ilave etmeniz gerekir. Su ve elma kabuklarını ekledikten sonra çaydanlığı ocağa koyarak, kaynamasını bekleyin. Kaynama sürecinin tamamlanmasıyla birlikte çaydanlık içerisinde yer alan suyun belirli bir kısmını dökebilirsiniz. Çaydanlıkta kalan suyu ise sünger yardımıyla detaylıca içerisine ve dışına ovalayarak sürün. Bu işlem çaydanlığınızı parlatarak yeni alınmış gibi yapacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN