Yeşil mercimek kararıyorsa bunu deneyin! Biraz ekleyince ne kabuklanacak ne de suyu kararacak

Yeşil mercimek kararıyorsa bunu deneyin! Biraz ekleyince ne kabuklanacak ne de suyu kararacak

Yeşil mercimeğiniz eğer kararıyorsa mutlaka bunu deneyin! Biraz ekleyince ne kabuklanıyor, ne de suyu kararıyor! İşte yeşil mercimeğin kararmasını önleyen formül...

Yeşil mercimek, sağlıklı ve lezzetli bir besin kaynağı olmasının yanı sıra doğru seçim ve pişirme yöntemleriyle maksimum fayda sağlayabilir. İlk adım olarak, yeşil mercimek seçerken dikkatli olmak önemlidir. Güvenilir markaların ürünlerini tercih etmek genellikle doğru bir seçimdir. Ancak, paketi açtığınızda yeşil mercimeğin soluk renkte, tanelerinin düzensiz boyutlarda ve kırılmamış olması gerektiğini unutmayın.

YEŞİL MERCİMEK NASIL PİŞİRİLMELİDİR?

resim-2024-01-20-014412780.png

Sağlıklı ve lezzetli bir yeşil mercimek yemeği için doğru pişirme adımlarını takip etmek de kritiktir. Mercimeği pişirmeden önce iyice ayıklamanız ve yıkamanız önerilir. Ayrıca, kullanacağınız kadar mercimeği tuzlu suya ıslatmak, besin değerini korumaya yardımcı olabilir. Mercimeği bir gece boyunca tuzlu suda bekletmek, hem vitaminleri korur hem de pişirme süresini kısaltır.

Mercimeği hemen pişirmeden önce ılık suda bir süre bekletmek veya bir saat kadar ılık suda pişirmek, içindeki besin ögelerini kaybetmemenize yardımcı olur. Aynı zamanda, pişirme süresini azaltır.

Mercimeği pişirirken dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta, ısıl işlemin uzun sürmemesi gerektiğidir. Uzun süre ısıl işleme maruz bırakmak besin değerlerini azaltır. Yaklaşık 45 dakikada pişen yeşil mercimeği, tuz veya asit (limon suyu veya sirke gibi) ekleyerek pişirirseniz, pişme süresi uzayabilir. Bu durumu önlemek için tuz ve asidi pişirme işleminden sonra eklemek daha iyidir.

Mercimeğin pişip pişmediğini kontrol etmek için birkaç tanesini alıp dokusuna bakabilirsiniz. Ayrıca, yeşil mercimeği sebze suyu veya tavuk suyu kullanarak pişirmek, lezzetini artırabilir. Yemeğe küp doğranmış domates, havuç ve patates eklemek de farklı tatlar katmanıza yardımcı olur.

Mercimeği tüketiminden sonra yaşanan gaz problemine karşı da bir çözüm önerisi bulunuyor. Yemeğe çok az kimyon eklemek, bu sorunu önlemenize yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN