Yıl 1983... Türkan Şoray'ın yıllar önce söylediği sözler yeniden gündem oldu!

Yıl 1983... Türkan Şoray'ın yıllar önce söylediği sözler yeniden gündem oldu!

"Türk Sinemasının Sultanı" olarak anılan Türkan Şoray'ın TRT arşivinden çıkan bir videosu ve bu videoda söylediği sözler yeniden gündem oldu. Şoray'ın söz konusu videoda sarf ettiği sözler "40 yıl sonra hala geçerli" yorumlarıyla sosyal medyada paylaşıldı.

Hala koruduğu dillere destan güzelliği, naif ses tonu,sadece oyuncu olarak değil yönetmen olarak da kendini kanıtladığı yeteneğiyle Türk sinemasının ve Yeşilçam'a gönül verenlerin baş tacı, 'Sultan'ı Türkan Şoray, 40 yıl öncesinden kalma bir videosuyla yine gündem oldu.

TRT'nin son yıllarda bir proje olarak hayata geçirdiği TRT Arşiv tarafından paylaşılan görüntülerde Şoray, çocuk yetiştirme ve insan psikolojisine etkisi hakkında konuşuyor.

Şoray, anne ve babalara 1983 tarihli videoda "Bir çocuk aile içinde değer verilerek, dostlukla büyürse sevginin sıcaklığını öğrenir" diyerek sesleniyor.

İzleyenlerin hala geçerli olduğunu düşündüğü o cümleler Türkan Şoray'ın nazik ses tonuyla daha da şefkatli ve anlamlı hale geliyor...

İŞTE O KONUŞMA...

Türkan Şoray, 1983 yılından kalma videoda şu sözleri söylüyor:

"Eğer bir çocuk sürekli eleştiriyle büyürse kınanma ve ayıplanmayı, düşmanlıklar içinde büyürse kavga etmeyi, aşağılanarak büyürse çekingenliği ve ürkekliği, utanç duygusuyla büyürse suçluluğu öğrenir.

Oysa bir çocuk hoçgörüyle büyürse sabırlı olmayı, desteklenip yüreklendirilirse kendine güven duymayı, hakkına saygı gösterilirse adil olmayı, güven ortamı içinde yetiştirilirse inançlı olmayı öğrenir. Ve bir çocuk aile içinde değer verilerek, dostlukla büyürse sevginin sıcaklığını öğrenir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN