Yılbaşında hangi film izlenir? İşte yılbaşında izlenecek filmler

Yılbaşında hangi film izlenir? İşte yılbaşında izlenecek filmler

Yılbaşını evde geçirecekler, televizyon yayın akışında kendilerine uygun içerik bulamayanlar, yılbaşı temalı filmler izlemeyi tercih edebilir. Yeni yıla girerken hangi filmler izlenir, yılbaşı için film önerileri nelerdir diye düşünüyorsanız, yılbaşı temalı en iyi filmleri sizler için derledik.

2021 geride kalırken yeni yıla neşeli bir giriş yapmak isteyen kişiler, yılın son gecesini keyifli geçirmek için çeşitli planlar yapıyor. Yılbaşı akşamını dışarıda programlayanlar, farklı mekanlarda rezervasyon yaparken, sıcacık ev ortamında geçirmek isteyenler ise akşam yemeklerini keyifle yiyip televizyon ya da film izliyor. 2021'in son saatlerine eşlik etmesi için yeni yıl temalı filmleri sıralıyoruz.

EVDE TEK BAŞINA SERİSİ

Yeni yıl konulu filmlerin klasiği olan Evde Tek Başına serisinin ilk filmi 1990 senesine ait. Ailesini pek sevmeyen Kevin (Macaulay Culkin) aldığı ceza üzerine geceyi evlerinin çatı katında geçirir ve ertesi gün uyandığında ailesinin evde olmadığını, tatile giderken onu unuttuklarını fark eder. Başta panikleyen Kevin, bunun bir fırsat olduğunu çok geçmeden anlar ve yalnızlığın keyfini çıkarmaya başlar. Bu esnada eve gözlerini dikmiş olan 2 hırsızı evden uzaklaştırmak da artık Kevin'a düşmüştür.

evde-tek.jpg

YENİ YIL (NOEL) 2004

New York’ta Noel arefesinde yalnız ve bekar bir yayıncı olan Rose Collins, Alzheimer hastası annesinin iyileşmesi için bir mucizeye ihtiyaç duyar. Hastanede başka bir hasta için de üzülür ve onun bir ziyaretçisi ile tanışır. Bu sırada Nina Vasquez, sevgili nişanlısı Mike ile nişanını, adama ait bir kıskançlık meselesinden ötürü bozmuştur. Yine de onu özlemeye devam eder. Mike, Artie Venzuela adında bir garson ile tanışır. Zavallı Jules, Noel’i hastanede geçirmeyi planlamıştır. Aslında hastane onun için gençken hayatının en unutulmaz Noel’ini geçirdiği yerdir.

noel.jpg

ACİL SEVGİLİ ARANIYOR

Bir Netflix yapımı olan Acil Sevgili Aranıyor, romantik komedi türündeki yapımlar arasında yer alıyor. 2. sezonuyla yayında olan Acil Sevgili Aranıyor'da ilişki durumu hakkındaki bitmek bilmeyen yorumlardan bıkan müzmin bekâr Johanne, Noel'de tanıştıracağı bir erkek arkadaş bulmak için 24 günlük bir çalışmaya başlar.

accil.jpg

NOEL'DEN KAÇIŞ YOK

Noel'den tam anlamıyla nefret eden bir mali denetçinin hikayesinin anlatıldığı film, konusu ve oyuncularıyla yılbaşı gecesi izlenebilecek filmler arasında.

noelden.jpg

ŞAHANE HAYAT (IT’S A WONDERFUL LIFE) 1946

Şahane Hayat filminde, üst üste gelen olaylar nedeniyle iş adamı George Bailey intiharın eşiğine gelir ve köprünün kenarında sallanır. Tam o sırada Clarence adlı 'koruyucu melek' belirir ve George’u intihar düşüncesinden vazgeçirmek için ona küçük bir oyun oynamaya karar verir. Bu oyunda George eski hayatına geri dönecektir ve hayatındaki insanların George’la hiç tanışmamış olsalardı ne şekilde bir hayat süreceklerini görecektir. Bu sıra dışı deneyimin sonunda George iyi niyetinden dolayı ne kadar çok insana yardım ettiğini anlar ve hayatının değerinin farkına varır. Her izleyenin kendisini iyi hissettiği Frank Capra yapımı, verdiği pozitif duygular nedeniyle her yılbaşı gecesi Amerikan televizyonlarında gösterilir.

wonderful.jpg

YILBAŞI HİKAYESİ (A CHRISTMAS STORY)

1983 yapımı komedi filmi Yılbaşı Hikayesi, unutulmaz filmler arasında yer alıyor. Bir Noel Hikayesi , Bob Clark tarafından yönetilenve Jean Shepherd'ın 1966 tarihli In God We Trust: All Others Pay Cash adlı kitabında yer alan, yarı kurgusal anekdotlara dayanan ve 1971 tarihli Wanda Hickey's Night of Cash'den bazı unsurlarla birlikte1983 Amerikan Noel komedi filmidir. En iyi Noel filmleri sıralamasında bulunur.

chr.jpg

NOEL GECESİ KABUSU (THE NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS)

Fantastik animasyon türündeki 'The Nightmare Before Christmas' ailecek izlenebilecek bir animasyon filmi. 6 yaş üzeri çocuklar için uygun olan film, Tim Burton'ın artık efsaneleşmiş sayılan yapımlarından biridir.

ru.jpg

ZOR ÖLÜM (DIE HARD) 1988

Yılbaşı filmleri listesinde bir Bruce Willis filmi de yer alıyor. Die Hard serisinin ilk filmi tam olarak bir yılbaşı temalı filmdir. Die Hard filminde bir polis memurunun yılbaşında saldırı düzenlemeyi planlayan teröristlere karşı ailesini koruması konu alınıyor. 8.2 IMDB puanlı bir filmdir.

die.jpg

KUTUP EKSPRESİ (THE POLAR EXPRESS) 2004

Geçirdiği Noel'ler nedeniyle, Noel babaya olan inancı kalmayan küçük bir erkek çocuğu, oldukça tuhaf bir trene atlayarak hiç bilmediği yollara düşer. İnancını sorguladığı için gideceği yere varmak onun için çok da heyecan uyandırıcı değildir. Ancak trenin içi kesinlikle heyecan uyandırıcı. İçerisinde bir sürü mucizenin yaşandığı bu tren, Noel Baba'nın ikamet ettiği Kuzey Kutbu'na doğru yol alıyor.

kutup.jpg

AİLE BABASI (THE FAMILY MAN) 2000

Jack Campbell hayatta işten, başarıdan ve paradan daha önemli şeyler olamayacağını düşünen bir iş adamı. Hiç evlenmemiş ve aile kurmamıştır. Bir sabah uyandığında kendini 13 yıl öncesinde terk ettiği kız arkadaşı ile evlenmiş ve 2 çocuğu olan bir aile babası olarak bulur. Yeniden eski iş hayatına dönmeye çalışırken aslında hayatın anlamının çok daha farklı olduğunu anlamaya başlar.

the-fam.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN