Yıllarca boşa para ödemişiz! Evdeki basit malzemelerle yapmak mümkünmüş: Formülü uygulayın, paranız cebinizde kalsın

Yıllarca boşa para ödemişiz! Evdeki basit malzemelerle yapmak mümkünmüş: Formülü uygulayın, paranız cebinizde kalsın

Deterjan fiyatlarına zam üstüne zam yapılıyor. Bayram günlerinde artan deterjan kullanımı, vatandaşın bütçesini sarsıyor. Daha az maliyetli deterjan arıyorsanız, evde deterjan tarifine göz atın. Bu deterjan tarifi perdelerinizi, çamaşırlarınızı kar gibi bembeyaz yapacak. Peki, evde deterjan nasıl yapılır? İşte, evde çamaşır deterjanı yapılışı...

Ramazan Bayramı geldi çattı. Bayram temizliğini arife gününe bırakanlar harıl harıl çalışacak. Bayram temizliğinde en çok kullanılan malzemelerden biri de hiç şüphesiz deterjan.

Evin her köşesini detaylı bir şekilde temizlerken litrelerce deterjan harcanıyor. Deterjan maliyetine son vermek istiyorsanız evde her alanda kullanılabilen doğal deterjan yapabilirsiniz.

Çeşitli kimyasal maddeler içeren deterjanlara göre çok daha sağlıklı olan bu tarif için ihtiyacınız olan temel malzeme bir kalıp sabun.

deterjan-nasil-yapilir.jpg

EVDE DETERJAN YAPIMI

1 adet beyaz kalıp sabun

1 paket toz karbonat

5 litre su

EVDE DETERJAN TARİFİ

Kalıp sabunu rendenin ince kısmıyla rendeleyin.

5 litre suyu tencerede kaynatın.

Kaynayan suyun içerisine karbonatı ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın.

Ardından rendelediğiniz sabunu ekleyin ve karıştırın.

Katılaşmaması için çok kaynatmayın.

Boza kıvamına gelen deterjan soğuduktan sonra boş deterjan kabına ve pompalı sabunluğa doldurabilirsiniz. İşte 5 litre sıvı deterjanınız hazır! Hazırladığınız deterjanı, sıvı el sabunu olarak da kullanabilirsiniz. Ancak bunun için içerisine bir miktar zeytinyağı eklemeniz gerekecektir.

Beyaz kalıp sabunun tamamı kullanıldığında, deterjanın kıvamı katı olabilir. Bu nedenle suyun miktarını arttırarak deterjanı boza kıvamına getirebilirsiniz.

evde-deterjan-yapimi.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN