Seçime böyle mi gidiyoruz

Seçime böyle mi gidiyoruz

Muhalefet partilerine yönelik provokasyonlar CHP Ataşehir ilçe binasına silahlı saldırıyla devam etti. Hükümet üyeleriyle ilgili iddialarda bulunan kişiyle röportaj yapan gazeteci sabaha karşı apar topar gözaltına alındı. İstanbul’da kamera karşısına geçip ‘Kılıçdaroğlu kazanırsa’ diyerek milleti açık açık tehdit eden kişi ve bağlantıları hakkında ise hiçbir işlem yapılmadı. 14 Mayıs öncesi vahim gelişmeler seçim güvenliğine dönük kaygıları artırdı.

İstanbul Silivri'de yaşayan Yusuf Ziya K. isimli kullanıcı sosyal medya hesabından yayınladığı videoda tehditler savurdu. Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanması halinde Türkiye'nin karışacağını ileri süren K. "O zaman cehennem başlıyor. Silivri'de HDP'lilerin listesi var, çocuklarına kadar biliyoruz" ifadelerini kullandı. Seçime 24 gün kala ölüm tehdidine işlem yapılmaması 'Bu adama neden dokunan yok?' sorularına yol açtı.

İYİ PARTİ'NİN KURŞUNLANMASINDAN SONRA CHP'YE SALDIRI

İYİ Parti'nin kurşunlanması ve CHP İstanbul binasının önünde silah seslerinin duyulmasının ardından CHP'nin Ataşehir temsilciliği saldırıya uğradı. CHP İstanbul İl başkanı Canan Kaftancıoğlu, üstünde 'RTE' yazısı bulunan Kılıçdaroğlu afişlerinin görüntüsünü paylaştı. "Bu iklimi oluşturan iktidarın siyaset anlayışı" dedi. İstanbul Valiliği de 8 şüpheli olduğunu ve olay yerinde üç kuru sıkı silah kovanı bulunduğunu bildirdi.

GAZETECİ İFADEYE ÇAĞRILMADI 05.00'TE GÖZALTINA ALINDI

Bazı siyasi isimler ve iş adamlarıyla ilgili ortaya atılan iddialar da gündemde. İyi Parti Lideri Akşener "Bunların binde biri doğruysa sokakta gezemezler" dedi. Bu gelişmelerin ardından iddiaları yazan gazeteci gözaltına alınırken muhalefet milletvekilleri "Çeteler dolaşırken gazetecilik sindiriliyor. Hukuk devletinde bunun yeri yok" dedi.

2004krt01a-tum.png

Youtube’da bir süredir ‘Delilerin Delisi’ isimli kanalda video yayınlamaya başlayan Muhammed Yakut’un iddialarını gündeme getiren gazeteci Serdar Akinan, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesindeki evinde gözaltına alındı. Saat 05.00 sularında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla yakalanan Akinan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi’ne getirildi. Gözaltına alındığını sosyal medya hesabından duyuran Akinan’ın akıbetinin saatlerce belli olmaması tartışma yarattı. Ailesi, Akinan’ınn neden gözaltına alındığını ve nereye götürüldüğünü bilmediklerini söyledi.

Avukat Serkan Günel, müvekkilinin, siyaset-sermaye-mafya ilişkileriyle ilgili yaptığı ifşalarıyla gündemde olan Diyarbakırlı Muhammed Yakut ile ilgili YouTube kanalında yayınladığı röportaj nedeniyle ‘halkı yanıltıcı bilgi yayma’ suçlamasıyla gözaltına alındığını öğrendiklerini bildirdi. Yakut’un birbirinden vahim iddialarına İYİ Parti lideri Akşener de dikkat çekmiş “Tesadüfen Muhammet Yakut diye bir arkadaşın ortaya koyduğu iddiaların bulunduğu bir video izledim. Daha evvel de Sedat Peker’in videolarını izledik, bu iddiaların binde biri doğruysa sokakta gezemez bu arkadaşlar” ifadelerini kullanmıştı.

SORUŞTURMAYA GİZLİLİK KARARI

Savcılık, soruşturmaya gizlilik kararı getirirken Akinan’ın ifadeye çağrılmak yerine sabaha karşı apar topar gözaltına alınmasına tepki yağdı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Twitter hesabında İçişleri Bakanı’na seslenerek “Son günlerde yaptığı açıklamalar ile ilgi çeken Muhammed Yakup ile söyleşi yapan gazeteci Serdar Akinan bu sabah 05.00’da evinde gözaltına alınmış. Süleyman Soylu, Serdar Akinan sana zimmetlidir” dedi. DP’li Cemal Enginyurt “Muhammed Yakut konuşuyor, gazeteci Serdar Akinan gözaltına alınıyor. Adaletiniz batsın. Hak Hukuk, Adalet gelecek” paylaşımı yaptı.

CHP’li Özgür Özel de “Bu gözaltı gazetecilik faaliyetlerini sindirmeye yönelik bir hamledir. Demokratik bir hukuk devletinde yeri yoktur” tepkisini gösterdi. CHP’li Veli Ağbaba ise şu ifadeleri kullandı: Mafya ile iş tutanlar, her türlü kirli ilişkiye bulaşanlar serbestçe dolaşırken, gazetecilik mesleğinin gereği olarak bu iddiaları gündeme getiren Serdar Akinan göz altına alınıyor. 14 Mayıs’ta mafya düzeni son bulacak. Gazetecilik mesleği suç olmayacak.

MOTOSİKLETLİLER YİNE SOKAKTA

CHP’nin İstanbul Ataşehir’deki Örnek Mahallesi temsilciliğine önceki gece saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıyı sosyal medya hesabından duyuran CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu “Temsilciliğimize saldıranlara bu cesareti veren ve bu koşulları oluşturan iktidardakilerin siyaset anlayışı ve korkuları” dedi. İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada da ‘Altı şüphelinin parti flamalarının kesilmesi ve camlara yazı yazılması olayına karıştığı, plakasız bir motosikletteki iki şüphelinin de havaya ateş ederek olay yerinden uzaklaştığı tespit edildi. Olay yerinde üç adet kurusıkı silah kovanı bulundu’ denildi. Yaşananlara tepki gösteren Gelecek Partisi İstanbul Kurucu İl Başkanı İsa Mesih Şahin “Gerilim siyaseti değil, hoşgörü ve tahammül siyaseti kazanacak” paylaşımında bulundu.

VİDEOLU SANDIK TEHDİDİ

İstanbul Silivri’de yaşayan Yusuf Ziya K. isimli bir kişi sosyal medyada yayınladığı videoda, Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazandığı taktirde Türkiye’nin karışacağını iddia etti. Tehditler savuran kullanıcı “İşte o zaman sizin için cehennem başlıyor. Ülkenin karışmasını bekliyoruz, Silivri’de HDP’lilerin hepsinin listesi var, çocuğuna kadar, eve nereden gidip geldiğine kadar hepsini biliyoruz” dedi. Sosyal medyada kimliğini gizleme gereği bile duymadan paylaşım yapıp korku yaratan, ölüm tehditleri savuran kişi hakkında işlem yapılmaması eleştiri konusu oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN