Damak çatlatan biber dolması tarifi! Lokanta ustaları bu yöntemle yapıyor, bayramda misafirlerinize lezzet şöleni yaşatın

Damak çatlatan biber dolması tarifi! Lokanta ustaları bu yöntemle yapıyor, bayramda misafirlerinize lezzet şöleni yaşatın

Ramazan Bayramı geldi çattı. Bayram ziyaretlerinde birbirinden lezzetli yemekler bizi bekliyor. Lokanta ustalarının biber dolması tarifiyle siz de enfes biber dolması yapabilir, misafirlerinize lezzet şöleni yaşatabilirsiniz. İşte, lokanta usulü lezzetli biber dolması tarifi...

Yaz, kış yemek sofralarında yer alan biber dolması, bu bayramda en çok tercih edilen yemeklerden biri olacak. Bazen biber dolması tarifini tutturmakta zorlanırız. Kimi zaman içi çiğ kalır, kimi zaman da lapa lapa pişer veya dibi tutar. Lokanta ustalarının tarifiyle lezzetli biber dolması yapabilirsiniz.

lezzetli-biber-dolmasi-nasil-yapilir.jpg

BİBER DOLMASI NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

10 dolmalık biber

3 orta boy kuru soğan

6 yemek kaşığı zeytinyağı

1.5 su bardağı pirinç

3/4 su bardağı sıcak su

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

1 yemek kaşığı kuş üzümü

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı nane

1/2 tatlı kaşığı toz şeker

1/2 çay kaşığı karabiber

1/2 çay kaşığı yenibahar

lokanta-usulu-biber-dolmasi-tarifi.jpg

BİBER DOLMASI TARİFİ

Dolmalık biberlerin sap kısımlarını çıkartıp bir kenarda bekletin. Çekirdekli iç kısımlarını çıkartıp bol suda yıkayın. Fazla sularını süzdürüp iç kısımlarını hafifçe tuzlayın. Soğanları yemeklik doğrayın.

Sap kısımlarını ayıkladığınız kuş üzümlerini, şişmesi için sıcak suda bekletin. Pirinci bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürün. Zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin.

Soğanların rengi dönmeye başlayınca dolmalık fıstıkları ilave edip, fıstıklar hafif bir renk alana kadar sotelemeye devam edin.

Ardından yıkanmış pirinç, suyunu süzdüğünüz kuş üzümü, toz şeker, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Sıcak su ekleyip pirinçler suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin.

Hazırladığınız dolma harcını, iç kısmını çıkardığınız dolmalık biberlere doldurun. Dolmalık biberlerin üst kısımlarını ayırdığınız biber sapları ile kapatın. Dolmaları pişirme tenceresine dik bir şekilde dizin.

Ayrı bir kasede karıştırdığınız zeytinyağlı ve sıcak sulu karışımı, dolmaların yarısına gelecek şekilde üstlerinde gezdirin.

Dolmaları kapağı kapalı tencerede ve kısık ateşte pişirme suyu bitip pirinçler göz göz olana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

lezzetli-biber-dolmasi-tarifi.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN