Yılların görsel testi yeniden alevlendi! Elbise hangi renk? Gerçeği bulabilen çıkmadı!

Yılların görsel testi yeniden alevlendi! Elbise hangi renk? Gerçeği bulabilen çıkmadı!

Sosyal medya üzerinden gündeme gelen elbise testi birçok kişi tarafından farklı renk olarak görülse de fotoğrafı görenler resmen gruplaştı. Tüm dünyada hızla yayılan bu renk tartışması kısa sürede şiddetlenirken McNeill'in milyonlarca kişi tarafından farklı renklerle görülmesi tartışmalara neden oldu.

Elbisenin ortasındaki rengi gören üstün zeka emareleri yer alırken 1000 kişiden 250'si bile aynı kararı açıklayamıyor. Sosyal medya üzerinden tartışmalara neden olan bu elbise altın sarısı mı yoksa mavi mi soruları sorulmaya başlandı. Caitlin McNeill isimli bir kişi son derece ilginç olan bu elbisenin fotoğrafı gruplaşmaları beraberinde getirirken ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

ALTIN SARISI MI, MAVİ Mİ, SİYAH Mİ?

Gündeme gelen fotoğrafın görseli popüler hale gelirken bazı insanlar elbiseye baktıklarında altın beyaz görürken diğerleri ise mavi siyah olarak gördüğünü belirtti. Bu nedenle fotoğrafta görülen renkler ise tartışmalarla başladı. Milyonların görüğü bu elbise tüm medyayı yerinden oynattı. ABD'nin önde gelen üniversitelerinden olan NYU'da görev alan grup neuro-bilimci elbisenin farklı renklerde görünmesini açıkladı.

elbise ne renk

ELBİSEDEKİ GİZEM BELLİ OLDU

2015 senesinde paylaşılan bu elbisenin sırrı New York Univestiy tarafından yapılan araştırmalarda ortaya çıktı. Fotoğraftaki elbiseyi farklı renklerle görülmesi beynin renkler arasındaki süreci gösterdiği belirtildi. Ayrıca LED ekranlı çoğu alette veya ekranda mavi ışığın çokça kullanılması mavi körlüğü yaratmasıyla farklılıkları beraberinde getirdi.

Yılların görsel testi

Bahsi geçen teoriyi sosyal medya üzerinden ikiye bölen kareyi açıklamak için kullanılan Dr. Wallisch, erken yatarak erken kalkan kişilerin daha fazla güneş ışığına maruz kaldığının altını çizdi. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN