Yumurta haşlarken bir çay kaşığı bundan atın mucizeye tanık olun! Saatlerce kaynasa bile çizik dahi olmayacak

Yumurta haşlarken bir çay kaşığı bundan atın mucizeye tanık olun! Saatlerce kaynasa bile çizik dahi olmayacak

Yumurta haşlarken bir çay kaşığı atın ve mucizeye tanık olun! Yumurta haşlarken kıvamını tutturmak, patlamasını önlemek imkansız gibi gelebilir! Ama bu yöntemi denediğiniz zaman yumurtanı tam istediğiniz gibi olacak! Saatlerce kaynasa bile çizik dahi olmayacak...

Kahvaltı masalarının vazgeçilmezi yumurta, sağlıklı ve dengeli bir beslenmenin temel taşlarından biridir. Ancak, yumurtaların doğru pişirilmesi de aynı derecede önemlidir. İşte yumurtaları doğru şekilde haşlamanın püf noktaları...

YUMURTA HAŞLAMANIN PÜF NOKTALARI

yumurta-kaynarken-patlamamasi-icin-ne-yapmak-lazim.webp

Yumurtaları doğru şekilde pişirmek için ilk adım, kaliteli yumurtaları seçmek ve pişirme suyunun sıcaklığını kontrol etmektir. Yumurtaların pişirilmesi için kullanılan suyun sıcaklığının, yumurtaların oda sıcaklığına yakın olması önemlidir.

Tenceredeki yumurtaların üzerini iki parmağınızla kaplayacak kadar su ekleyin. Yumurtaları yüksek ateşte pişirin ve belirli bir süre sonra ateşi kapatın. Bu yöntem, yumurtaların istenilen kıvamda pişmesini sağlar.

Yumurtaların pişirme süresi, istenilen kıvama bağlı olarak değişiklik gösterir. Yumuşak pişmiş yumurtalar için 1-2 dakika yeterli olabilirken, kayısı kıvamına gelmesi için 5 dakika, katı haşlanmış yumurtalar için ise kaynar suda 15 dakika kısık ateşte pişirilmesi önerilir.

YUMURTA KAYNARKEN PATLAMAMASI İÇİN NE YAPMAK LAZIM?

yumurta-haslarken-icine-ne-atilir.webp

Yumurtaların patlamasını önlemek için dikkat edilmesi gereken birkaç önemli detay bulunmaktadır. Yumurtaların oda sıcaklığında taze olması, buzdolabından hemen alınıp pişirilmemesi, kaynayan suya bir çay kaşığı tuz eklenmesi ve tencerenin ortasına bir tabak koymak veya iki kaşığı açılı olarak yerleştirmek, yumurtaların çabuk çatlamasını önler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN