Yumurtanın sarısı neden yeşil rengine bürünür? Meğer sebebi buymuş: İşte işin aslı...

Yumurtanın sarısı neden yeşil rengine bürünür? Meğer sebebi buymuş: İşte işin aslı...

Haşlanmış yumurtanın sarısı kimi zaman yeşil renge bürünür. Bunun sebebini herkes merak etmiştir! İşte yumurtanın sarısının yeşil renk olmasının sebebi...

Yumurtalar, pek çok besin maddesi içermeleriyle bilinir. Ancak, bu sağlık artışı, onları nasıl hazırladığınıza bağlı olarak değişebilir. Yumurtaları servis etmenin sayısız yolu olmasına rağmen, haşlanmış yumurtanın sağladığı faydalar saymakla bitmez. Her yaş grubundaki bireyler için gerçek bir sağlık kaynağı olan haşlanmış yumurta, lezzetli olmanın yanı sıra doyurucu bir seçenektir.

Haşlanmış yumurta, A vitamini, D vitamini, kalsiyum ve demir açısından zengin bir kaynaktır. Yumurta sarısının ve beyazının ayrı ayrı benzersiz faydaları vardı. Bu faydaların birleşimi, haşlanmış yumurtayı güçlü bir besin kaynağı haline getirir. Ancak bazen gözlemlenebilen yeşilimsi sarı renk, bazı insanları endişelendirebilir. Bu durumun arkasında yatan gerçeği anlamak önemlidir.

HAŞLANMIŞ YUMURTANIN YEŞİL OLMASI ZARARLI MI?

Uzmanlara göre, haşlanmış yumurtanın yeşil renkli sarısını tüketmek zararlı değildir. Yeşil renk değişikliğinin sebebi, yumurtanın fazla uzun süre kaynatılmasıyla ortaya çıkar. Kükürt ve demir bileşikleri, yumurta sarısının yüzeyinde reaksiyona girer ve yeşil renk oluşumuna neden olur. Bu durum aynı zamanda tebeşirimsi bir doku oluşturur.

Pişmiş yumurtadaki yeşil-gri halkaya dikkat! - Sağlık Haberleri

Renk değişikliği, sarı ve beyazın birleşim noktasında demir sülfür oluşumundan kaynaklanır. Sarıdaki demir, beyazdaki hidrojen sülfit ile reaksiyona girerek yeşil renk oluşturur.

AŞIRI PİŞİRMEKTEN KAÇININ

Yeşil renk oluşumunu önlemenin en basit yolu, yumurtaları aşırı pişirmemektir. Bu nedenle, haşlanmış yumurtaların sarısının yeşilimsi renk almasını engellemek için dikkatli bir pişirme süreci uygulamak önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN