HDP İstanbul il yöneticilerinin AYM'ye bireysel başvurularında karar

HDP İstanbul il yöneticilerinin AYM'ye bireysel başvurularında karar

HDP istanbul İl Eş Başkanları ve İl Yönetim Kurulu üyelerinin AYM'ye bireysel olarak yaptıkları başvurunun gerekçeli kararı açıklandı. Buna göre AYM başvuranlardan 8 kişi için tutuklamanın hukuki olmadığını ve ayrı ayrı 40 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Eş Başkanları ve İl Yönetim Kurulu üyelerinin Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) bireysel olarak yaptıkları başvuru hakkında gerekçeli karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yakalama, gözaltına alma ve tutuklama tedbirlerinin hukuki olmaması, soruşturma dosyasına erişimin kısıtlanması ve tutukluluğun makul süreyi aşması iddialarıyla AYM'ye 22 Ocakta HDP İstanbul Eş başkanları Doğan Erbaş ve Aysel Güzel ile İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeleri; Ali İpekli, Ayşe Karadağ, Feremez Erkan, Mehmet Tayyip Arslan, Muhittin Arslanboğa, Ramazan Çetinçakmak, Süleyman Başer, Süleyman Özcan ve Kasım Oba bireysel başvuruda bulundu.

'MANEVİ TAZMİNAT ÖDENMESİ KARARI'

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında AYM'nin gerekçeli kararı yayımlandı ve sonuç bölümüne göre mahkeme Mehmet Tayyip Arslan, Muhittin Arslanboğa, Ramazan Çetinçakmak, Süleyman Başer, Süleyman Özcan, Feremez Erkan, Ayşe Karadağ ve Aysel Güzel'e tutuklamanın hukuki olmaması nedeniyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle ayrı ayrı 40.000 TL manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

Başvurucuların diğer iddialarının ise 'kabul edilemez olduğuna' karar veren AYM Asım Oba, Ali İpekli ve Doğan Erbaş yönünden de tutuklamanın hukuki olması nedeniyle kişi hürriyeti ve güvenliği haklarının ihlal edilmediğine karar verdi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN