HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu: Bütün örgütlere üye yapıldım her türlü 'ci-cü' oldum

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, KARAR TV 'Özel Röportajlar' serisinde yazarlarımız Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un konuğu oldu. Gergerlioğlu, Türkiye'de insan hakları savunucusu olmanın zorluğundan, Muhafazakar İslamcıların geçirdiği değişime, kaçırma vakıalarından KHK mağdurlarının sorunlarına kadar çarpıcı açıklamalar yaptı.

Gergerlioğlu, Türkiye'de mağdurları savunmanın, insan hak ve özgürlükleri konusundaki ihlalleri gündeme getirmenin zorluğunu anlatırken "Bir mağdurun hakkını savunduğunuz zaman anında etiketi yiyorsunuz. Bir zamanlar bana mürteci dendi. Hrant Dink cinayetinin üzerinde durduk, Ermenici dendi, terörle mücadelede ihlal var deyince PKK'cı yapıldık. KHK mağdurlarını gündeme getirdik FETÖ'cü deniyor. Her Türlü 'ci-cu' oldum. Toplum hemen bir etiket vurmaya hazır toplum. Bu toplumda insan hakları savunucusu olduğumuzu anlatamadık. Anlatmak da çok zor" dedi.

RÖPORTAJIN TAMAMINI KARAR TV YOUTUBE KANALINDA DA İZLEYEBİLİRSİNİZ

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN