HDP'li Gergerlioğlu KARAR'a konuştu: Bugün Meclis'te direneceğim

HDP'li Gergerlioğlu KARAR'a konuştu: Bugün Meclis'te direneceğim

Son dakika haberi... Bugün milletvekilliği düşürülmesi beklenen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM Genel Kurulu'na geçmeden önce KARAR'a konuştu. Kararın bugün okunabileceğini, henüz kendisine resmi bir yazının ulaşmadığını fakat görüntünün okunacağı yönünde olduğunu söyleyen Gergerlioğlu "Bugün Meclis'te direnebildiğim kadar direneceğim. Çünkü yapılan milli iradeye saldırıdır" dedi.

MELEK GEDİK | KARAR

Son dakika haberi... Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu açıklamasından sonra gözler bugün Meclis'e çevrildi. 

TBMM Genel Kurulu'na geçmeden önce KARAR'a konuşan Gergerlioğlu, birazdan Meclis'e geçeceğini açıkladı.

Kararın bugün okunabileceğini, dünden beri gelen kulis haberlerinin bu doğrultuda olduğunu ifade eden Gergerlioğlu, henüz kendisine resmi bir yazının ulaşmadığını fakat görüntünün okunacağı yönünde olduğunu söyledi.

"KARAR TAMAMEN HUKUKSUZ"

Kararın hem millet iradesine hem de Anayasa'ya aykırı olduğunu ifade eden Gergerlioğlu, söz konusu kararın tamamen hukuksuz olduğunu belirtti.

Sadece bir haberi tweet ettiğini ve bu nedenle kendisine 2,5 yıl hapis cezası verildiğini aktaran Gergerlioğlu, haberi yapan yayın kuruluşuna ya da aynı haberi Twitter'dan paylaşan diğer kişilerin ceza almadığı vurgulayarak "Karar tamamen siyasi" dedi.

"BU CEZALANDIRMA VİCDANLARA SIĞMIYOR"

Bu cezanın vicdanlara sığmadığını ifade eden Gergeroğlu, meselenin HDP olmadığını vurguladı. A, B ya da C partisi demeden herkesin karara tepki göstermesi gerektiğini belirten Gergerlioğlu "Yapılan milli iradeye saldırıdır" ifadesini kullandı.

AYM'nin kararının beklenmediğini, tamamen ayak oyunları ile kararın Meclis'te okutulmaya çalışıldığı belirten Gergeroğlu, kamuoyunda ciddi destek aldığını da söyledi ve ekledi: "Bu cezalandırma vicdanlara sığmıyor."

01.jpgTBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Celal Adan yönetiminde toplandı. TBMM Genel Kurul çalışmalarına HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da katıldı.

HDP Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, Meclis'ten paylaştı:

NE OLMUŞTU?

İki gün önce gazetecilere konuşan Meclis Başkanı Mustafa Şentop, "HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun kesinleşen yargı kararı Meclis'e gelmişti. En son inceleyeceğinizi söylemiştiniz. İncelediniz mi?" sorusuna, konuya bugün (15 Mart) bakacakları karşılığını vermişti. 

Gergerlioğlu'nun AYM başvurusunu ile ilgili de Şentop, "Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvurunun sonucunu beklemek söz konusu değil. Gergerlioğlu'nun Bir tedbir başvurusu yaptığını, bunun da Anayasa Mahkemesi tarafından kabul edilmediğini öğrendim" ifadelerini kullanmıştı. 

"1994 GÖRÜNTÜLERİ OLUR"

Dün de Meclis'te gazetecilere konuşan Gergerlioğlu, 'Meclis'i terk etmeyeceğim' mesajı vermişti: 

"Karar okunurken Genel Kurul'da olacağım. Şu ana kadar vekilliği düşürülen hiçbir milletvekili, Genel Kurul salonunda bulunmadı. Herhalde ilk örnek olacağım. Genel Kurul'da sonuna kadar beklerim. Buradan da ayrılmam. 1994 görüntüleri olur."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN