HDP'li Gergerlioğlu: Siyasetiniz için sağlığı ayaklar altına aldınız

HDP'li Gergerlioğlu: Siyasetiniz için sağlığı ayaklar altına aldınız

Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamalarını hatırlatıp hükümetin koronavirüsle mücadelesinin sert sözlerle eleştiren HDP'li Gergerlioğlu "Bir insanda virüs tespit edilmişse, o kişi hastadır. Siyasetiniz uğruna bilimi, sağlığı ayaklar altına aldınız" dedi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın semptomsuz vakaların da hasta olarak kabul edilmesiyle dün 28 bin 351 kişinin Kovid-19'a yakalandığını açıkladığını söyledi.

"MART'TAN BU YANA KAMUOYU YANILTILIYOR"

Bunun şoke edici bir açıklama olduğunu, Mart'tan bu yana kamuoyuna gerçeklerin söylenmediğini belirten Gergerlioğlu, "Sağlık Bakanı, bu açıklamalarından sonra aylardır bizim dediğimize geldi. Bilim dışı iddiada bulunuyorlardı: 'Semptom göstermeyenlere biz hasta demeyelim.' Ben bir doktorum. İlla sizin istediğiniz semptomları gösterecek diye bir şey yok.

YARGILANMALARI GEREKİYOR

Bir insanda virüs tespit edilmişse o kişi hastadır. Siyasetiniz uğruna bilimi, sağlığı ayaklar altına aldınız. Gelinen noktada sağlık çalışanlarını çaresiz bıraktınız. Sağlık çalışanları böylesine gerçek dışı beyanlar yüzünden korumasız bırakıldı. Bu milletten özür dilemeleri, istifa etmeleri, almadıkları tedbirler için yargılanmaları gerekiyor" diye konuştu.

"GENEL AF GÜNDEME GELMELİ"

Dünyadaki Kovid-19 vaka sayılarına dikkati çeken Gergerlioğlu, Türkiye'nin bu listede beşinci sırada olduğunu kaydetti. Kovid-19 ile mücadele kapsamında ciddi önlemlerin alınması gerektiğini belirten Gergerlioğu, yaşam hakkının her şeyden önce geldiğini söyledi.

Bu zamana kadar açıklanan yargı paketlerinin yetersiz olduğunu da belirten Gergerlioğlu, "Olması gereken, Kovid-19 ortamında bir genel affın gündeme gelmesidir. Cezaevlerinde yatanlar genel af beklemektedir" ifadelerini kullandı. 

BAKAN KOCA NE DEMİŞTİ?

Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulunmuştu. 

Koca, grip ve veba gibi pandemilerin bilinen hastalıklar arasında yer aldığını, etkenlerinin de bilindiğini belirterek şunları kaydetmişti: "Hasta sayılarımızı ve ağır hasta sayılarımızı her gün eksiksiz kamuoyuyla paylaştık. Sağlık sistemimize esas yükü bunlar oluşturuyor, bütün ülkelerde sağlık sistemlerini tehdit eden bu tür vakalardır. Ancak görüyorum ki vatandaşımız pozitif çıkan, evinde takip edilen, izolasyonda tutulan vakaların hepsinden haberdar olmak istiyor.

Bu vakalarla ilgili her türlü bilgi, sistemimizde kayıtlı. Sadece bunlar değil, filyasyon ekiplerimizin tespit ettiği temaslılar da bunların takibi de anlık olarak sistemimize işlenmektedir. HES kodu sorgulaması bu veri tabanından yapılarak riskli kişiler tespit edilebilmektedir." 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN